Меласа Rayners 340 г

Цена: 6.95 лв (2.04 лв / 100 г)

Код: SKU3299
Баркод: 5019998628054
в наличност:
Брой:
-
+
6.95 лв
Добавете в желани


Описание:

Черната меласа е тъмният и изключително гъст сироп, който остава след като се извлече захарта от суровата захарна тръстика. До XIX в. е бил най-масовият подсладител в Щатите, тъй като дотогава производственият процес на бялата захар е бил много по-скъп. За разлика от рафинираната захар (от която са извлечени всички хранителни вещества с изключение на простите въглехидрати), меласата е здравословен подсладител. В специфичния й вкус се долавя и лека горчива жилка. Съдържа значителни количества витамин B6 и широк спектър минерали, сред които калций, калий, магнезий, желязо и манган.
 
Начин на употреба: По 2 ч.л. на ден, разтворени в топла вода или мляко. Може да използвате и като подсладител в сурови рецепти, палачинки, печива. Като вкус се комбинира много добре с боб и джинджифил. Съхранявайте на сухо място или в хладилник.

- Веган
- Без глутен

Съдържание: захарна тръстика

> UK

340 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 4.15 лв
    Меласата е гъст, тъмен сироп, който се получава при производството на захар от захарна тръстика или захарно цвекло. Вкусът й е силен, с лека горчива жилка и най-често се използва като подсладител.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.15 лв
    Брашно, приготвено от свежата бяла месеста част на кокосови орехи, отгледани спрямо стандартите на биологичното земеделие в Шри Ланка. Въпросната ядлива сърцевина се суши на ниска температура, след което се обезмаслява и се смила до получаване на фина текстура.
  • Поръчайте Нашата цена: 23.15 лв
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност