Масло от карите с роза - 100% чисто и нерафинирано - 60 г

60 г

Цена: 15.75 лв (26.25 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
Производител: Zoya Goes Pretty ®
Код: SKU5159
Баркод: 3800231695412
в наличност:
Брой:
-
+
15.75 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Био сертификат на продукта може да изтеглите ТУК.


Нерафинираното масло от карите е чудесен овлажнител на кожата. Чистото българско розово масло не само придава наситен аромат на тази смес, но действа и като истински елексир за кожата. Комбинирахме внимателно тези две масла с масло от жожоба, което подсилва подхранващите свойства на сместа и придава мекота на текстурата, като я прави по-лесна за нанасяне и абсорбиране от кожата. Смесихме маслата при температура под 40°C, за да получим богат балсам и запазим всички естествени регенериращи и успокояващи свойства на маслата.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Омекотява, подхранва и помага на кожата да остане свежа и еластична. Нанесете върху на кожата на лицето и тялото. Действа особено добре като анти ейдж крем, както и за грижа през зимата и след излагане на слънце.

СЪСТАВКИ (INCI):

*Butyrospermum parkii butter (нерафинирано масло от карите), *Simmondsia chinensis seed oil (масло от жожоба), Rosa Damascena oil (българско розово масло), **Citronellol, **Geraniol, **Eugenol, **Linalool, **Farnesol.
*Съставка от органичен произход. **Съставка на етеричното масло.

Съхранение: Не забравяйте, че маслата не обичат високи температури. Ако оставите бурканчето на плажа или на много топло място, маслото ще се разтопи и е възможно да се получат малки бучици. Това е нормално и не трябва да ви притеснява - може отново да използвате любимото си масло, което е по-меко и с лек пилинг ефект.
Съхранявайте далеч от слънчева светлина и по възможност на тъмно и хладно място.

60 г


Масло от КАРИТЕ

100% чисто и нерафинирано масло от карите (ший). Добива се от ядивните плодове на африканското дърво Butyrospermum Parkii. Има бежово-кремав цвят („слонова кост“) и характерен опушен аромат. Основен поминък на населението на юг от Сахара, ценното масло се използва от векове в разкрасителните ритуали и в кухнята и може би затова по тези ширини е известно още като „женското злато“. Освен че готвят с него, жените в Буркина Фасо, Нигерия, Гана и Мали приготвят домашен сапун, восък за свещи, овлажняват лицата си, омекотяват напуканите си устни и пети, подхранват косите си.

Качества:

• Овлажнява:
Маслото от карите хидратира, омекотява и балансира кожата. Повлиява добре сухата и зряла кожа, включително и по-специфични състояния като екзема. Дълбоко проникващите му свойства го правят подходяща грижа за напукани устни и пети, загрубели лакти и колена.
• Успокоява:
Естествените му противовъзпалителни качества облекчават болезнените усещания при повърхностни рани и изгаряния, премахват чувството за опъване след излагане на слънце, изсветляват белези и стрии, намаляват паренето при ухапване от насекоми, отпускат мускулите след тежки физически натоварвания.
• Антиейдж действие:
Маслото от карите подобрява еластичността и гъвкавостта на кожата, което обяснява антиейдж ефекта, открит от африканките още в древността.

Свойства:

Топи се при около 38°C (много близко до човешката телесна температура). Ето защо е твърдо на стайна температура, но бързо омеква при контакт с кожата и попива лесно.

Традиционният метод за извличане на нерафинирано масло от ший се състои в следните стъпки:

1. Отделяне:
Външната пулпа на плода се отделя, а зърната се оставят да изсъхнат, след което се премахва твърдата им обвивка.
2. Надробяване:
Това става с помощта на хаван и чукало.
3. Изпичане:
Намачканите плодове се изпичат в големи гърнета над открити дървени пещи, като постоянно се разбъркват с дървени лопати, за да не загорят. Точно от този процес се образува типичния опушен аромат на нерафинираното масло от ший.
4. Намачкване:
Изпечените плодове от ший се намачкват до сравнително гладка текстура, като се прибавя вода и пастата се размесва добре на ръка.
5. Отделяне на маслото:
Образувалата се тесто-подобна смес се омесва в огромни корита. Добавя се вода, при което маслото изплува на повърхността – това се получава, защото молекулите на мазнината са хидрофобни, не се разтварят във вода и понеже са по-леки като маса, се издигат нагоре, образувайки филм над водната повърхност. След това водата се отцежда, а останалите масла се разтапят на бавен огън (преди това са със сирениста консистенция). По време на финалния етап се изпарява и останалата вода.
6. Събиране и оформяне:
Маслото, което вече е добило кремав или златистожълт цвят (в зависимост от реколтата), се изгребва от съдовете, оставя се на хладно да се втвърди, след което се оформя на топчета.

Масло от жожоба:

Маслото от жожоба попива лесно и балансира производството на себум, което го прави особено подходящо за комбинирана кожа. Чудесно средство за подхранване на деликатната зона около очите, маслото от жожоба не предизвиква раздразнения и може да се използва за почистване на грим. Добавено към други масла в съотношение от 10%, действа като натурален консервант.

Розово масло:

Биологичното българско розово масло се получава чрез парна дестилация и има едни от най-ценните и забележителни аромати. Розовото масло е широко използвано в козметиката, заради оздравяващите, разкрасяващи и терапевтични свойства. Има цветен, сладък и плътен аромат. Подходящо за всякакъв тип кожа, особено суха, застаряваща и чувствителна.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност