Масло от бурити - 15 мл

Цена: 10.15 лв (67.67 лв / 100 мл)

Производител: Zoya Goes Pretty ®
Код: SKU12125
Баркод: 3800231699274
в наличност:
Брой:
-
+
10.15 лв
Добавете в желани


Описание:

Тропическите дъждовни гори на Амазонка ни носят още едно немного познато досега съкровище - маслото от бурити. Дребните плодове на палмата мориче или бурити (Mauritia Flexuosa) имат тъмнокафява набраздена лъскава люспа, заради която приличат на кръстоска между шишарка и кестен, а сърцевината е яркожълта на цвят и наподобява манго. От ядката се получава екзотично масло, станало известно като най-богатият на бета-каротин природен източник - с много по-високо съдържание от маслото от морковени семена. Използва се в анти-ейджинг продукти и терапии за третиране на косата в дълбочина, както и за грижа за кожата след излагане на слънце и за предпазването ѝ от фото-стареене.

Маслото от бурити стяга, хидратира и подхранва кожата на лицето и косата, а антиоксидантните му свойства и съдържанието на бета-каротин го правят предпочитано масло за борба с преждевременното стареене на кожата. Подходящо е за нормална, суха и зряла кожа. Леко е и много бързо попива в кожата. Оставя естествен блясък на кожата, омекотява я и спомага за възстановяването и изграждането й. Благоприятства възстановяването на увредена и с цъфтящи краища коса. Предотвратява увреждането й от слънчевите лъчи.

Начин на употреба:

Нанесете върху чиста кожа на лицето с леки масажни движения. Може да оцвети и да придаде морковен цвят на кожата. Или добавете няколко капки от маслото в овлажняващия си крем за ежедневна грижа за кожата.
За косата - добавете няколко капки от маслото в шампоана си или го втрийте директно в косата.

Съставки (INCI):

Mauritia flexuosa fruit oil (нерафинирано масло от бурити)

15 мл

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 14.85 лв
    Морските спагети (Himanthalia elongata) са кафяви водорасли, които виреят в плитчините на Прибалтика, Северно море и Североатлантическия океан. Доставят полизахариди като ламарин, за който е известно, че подсилва имунната система.
  • Поръчайте Нашата цена: 14.10 лв
    Познато като едно от най-ефективните масла за третиране на бръчки и белези, шипковото масло е идеално за ежедневна грижа за кожата. Има стягащ и тонизиращ ефект и спомага за изглаждането на тена. Подходящо за смесена, нормална, суха и зряла кожа.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.70 лв
    Пухкава, фино смляна структура. Безглутенов продукт с високо съдържание на диетични фибри. Отличен източник на протеини, което го прави подходящ за хора, които не консумират месо.
  • Поръчайте Нашата цена: 11.35 лв
    Пречистено масло от семената на растението рицин (Ricinus Communis), получено след студено пресоване и подложено на лека преработка при температура между 80°С и 110°С. Рициноловата киселина, на която е богато, потиска развитието на вируси и бактерии и тъй като прониква дълбоко в кожната тъкан, е особено подходящо за третиране на акне.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност