Масло от авокадо за кулинарни цели – 250/500 мл

250 мл, 500 мл

Цена: 13.15 лв (5.26 лв / 100 мл)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Добра цена
Производител: Alexandria
Код: SKU6465
в наличност:
Брой:
-
+
13.15 лв
Добавете в желани


Описание:

Авокадовото масло се слави с една от най-високите точки на димене сред растителните мазнини (249°С), което го прави изключително подходящ избор при готвене на висока температура. Тъй като притежава всички хранителни характеристики на плода, то е добър източник на антиоксиданти и витамин Е. Авокадовото масло се извлича чрез студено пресоване на месестата част, като за 250 мл са необходими между 15 и 18 плода. Отгледани в плантации в Мексико, родината на авокадото, които не са третирани с химически торове. Ботилирано в САЩ.

Защо авокадово масло?

Авокадото е често определяно като една от най-здравословните храни в света и това не е случайно. Плодът му е изключително богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които са необходими за изграждането на един здрав организъм. Прецизният процес на извличане чрез студено пресоване не позволява загубата на хранителни вещества от плода и качествата му се пренасят в отделеното масло.  

- Високите нива на мононенаситени мастни киселини, които се съдържат в авокадовото олио, поддържат висока влажност в епидермиса, което води до по-здравословен тонус на кожата. Съдържа фитостероли (видове антиоксиданти) и олеинова киселина (Omega-9).

- Съдържанието на Oмега-3 мастни киселини (известни още като полиненаситени мастни киселини) е от съществено значение за нашето здраве, тъй като намалява риска от възпаления и високо кръвно налягане.

- Авокадовото масло съдържа най-високата концентрация на бета-ситостерол, два пъти повече от тази на зехтина и други масла. Богато е и на мастноразтворимите витамини А, D, Е и К.

Начин на употреба:

Маслото от авокадо е с изключително разнообразно приложение – може да бъде използвано за овкусяване на салати, за приготвяне на маринати, при задушаване на зеленчуци и масло, както и при пържене или паниране. С деликатния си вкус, то може да бъде използвано за гарниране на студена супа гаспачо, домашна пица или препечени филийки.

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 3762 kJ / 900 kcal
Мазнини - 100 г
от които наситени - 15 г
от които полиненаситени - 15 г
от които мононенаситени - 70 г
Омега-6 - 12.5 г
Омега-3 - 9.3 г
Въглехидрати - 0 г
от които захари - 0 г
Белтъчини - 0 г
Сол - 0 г
Витамин Е - 13 мг
Бета ситостерол - 521 мг

Съставки:

Студено пресовано масло от плода на авокадо (100%)

250/500 мл

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 23.15 лв
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.15 лв
    Брашно, приготвено от свежата бяла месеста част на кокосови орехи, отгледани спрямо стандартите на биологичното земеделие в Шри Ланка. Въпросната ядлива сърцевина се суши на ниска температура, след което се обезмаслява и се смила до получаване на фина текстура.
  • Поръчайте Нашата цена: 14.95 лв
    Кокосовото масло има висока точка на горене (204С), което го прави подходяща здравословна мазнина за готвене, пържене и печене. Кокосово масло, извлечено чрез метода на студено пресоване.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност