Био сертификат може да изтеглите от
ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Мака е перуанско растение, което вирее в централните Анди при висока надморска височина до 4000м. Коренът на мака е бил използван от местните племена от хилядолетия като храна и средство, поддържащо силата и издръжливостта на организма. Богат е на фибри, калций и калий. Счита се за натурален афродизиак и подобрява либидото. Повишава енергията, поради което е предпочитана добавка към режима на спортисти и хора с активно ежедневие.
Начин на употреба:
Препоръчителната дневна доза е 1 с.л. на ден. Ако приемате мака за първи път, започнете с 1 ч.л. на ден и постепенно увеличете количеството. Добавете към фрешове, шейкове, мюсли или използвайте за приготвяне на сладоледи, кремове и енергийни барчета.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност - 1243kJ/297kcal
Мазнини - 1.43 г
от които наситени - 0.3 г
Въглехидрати - 59.1 г
от които захари - 29.3 г
Фибри - 27.1
Белтъчини - 12.3 г
Сол - 0.04 г
Съставки:
Корен жълта мака на прах от биологичен произход
125 г / 250 г / 500 г / 1 кг
Рецепта за Maccucino
вижте в КукурякРецепти с мака можете да откриете в безплатната книга на Зоя БГ:
Рецепта от Зоя БГ
Шейк с мака
Какво е необходимо ? 1 ч.л. мака
200 ядково мляко
1 банан
щипка джинджифил на прах
Разбъркайте добре в блендер и се насладете.
Рецепта от Зоя.БГ
Мака топчета
100 гр сурово кашу
6 с.л. суров тахан
2 с.л. мака
агаве на вкус
конопени семена за украса
Разбийте кашуто в блендер. Добавете към смялното кашу тахана, маката и агавето и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Сложете сместа в хладилника за около 10 мин. и след това оформете топчетата. Оваляйте готовите топчета в конопените семена. От сместа излизат около 20 топчета.