Мадраско къри – 50 г

Цена: 4.35 лв (8.70 лв / 100 г)

Производител: Suma
Произход: Обединено кралство
Код: SKU6025
Баркод: 5017601006046
в наличност:
Брой:
-
+
4.35 лв
Добавете в желани


Описание:

Къри е ароматна подправка, чиито произход може да бъде проследен в традиционните кухни на Индия и Китай. Като цяло, не съществува строго определена рецепта за неговото приготвяне. Единственото правило, което може би се спазва е цялостната комбинация да притежава пикантен вкус, едва доловима сладост и много екзотика. Така всяка смес къри има своя отделна самоличност, която допълва и завършва кулинарната магия на основните продукти, с които се приготвя ястието.

Типичният вкусов завършек на Мадраското къри се дължи на присъствието на смленият дафинов лист, който придава особена характерност. Като цяло, Мадраското къри се смята за малко по-люто от типичната къри смес.

Начин на употреба:

Кърито прекрасно подхожда както на постни, така и на месни ястия. Прибавете към сосове, маринати, салатни дресинги, супи и пилаф. Не прекалявайте с неговата употреба, за да не стане вкусът на храната прекалено натрапчив и горчив.

Съставки:

Кориандър, кимион, джинджифил, копър, карамфил, куркума, сминдух, черен пипер, лют червен пипер, дафинов лист

50 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 4.10 лв
    Буквално преведено - Гарам масала, означава микс от люти подправки. Тази ароматна и пикантна подправка се използва в различни ястия от индийската кухня. Не съдржа глутен, веган.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.95 лв
    Къри е ароматна подправка, чиито произход може да бъде проследен в традиционните кухни на Индия и Китай. Като цяло, не съществува строго определена рецепта за неговото приготвяне.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.95 лв
    Къри е ароматна подправка, чиито произход може да бъде проследен в традиционните кухни на Индия и Китай. Като цяло, не съществува строго определена рецепта за неговото приготвяне.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.65 лв
    Куркумата (Curcuma longa L., сем. Zingiberaceae) се използва като подправка и лечебно растение в индийската народна медицина. Изключително подходяща за подправяне на редица ястия от азиатската кухня. Може да се използва и като естествен оцветяващ агент за сосове и печива - придава приятен жълт цвят.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност