Магнезиево олио 200 мл

Цена: 11.35 лв (5.68 лв / 100 мл)

Препоръчано от Зоя.БГ
 • Любим продукт
 • Най-продаван
Производител: Zechstein
Код: SKU5079
Баркод: 54612028933
в наличност:
Брой:
-
+
11.35 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГОписание:

Магнезиевото олио представлява концентрат от чист натурален магнезиев хлорид, разтворен във вода. По същество не е олио, но се използва този термин, тъй като текстурата му е подобна, а при втриване кожата се усеща гладка и мека. Добито от най-чистото натурално находище на магнезиев хлорид в света – утаечни скали, които се намират на дълбочина повече от 1500 м под Веендам в Холандия и са на около 250 милиона години. Те са останали след древното, вече изчезнало море на име Zechstein.

Усвояването на магнезий посредством кожата е бърз и сигурен начин той да се абсорбира в тялото бързо и лесно, като много подходящи за целта са кожата в коремната област и кожата под мишниците. Препоръчва се втриване всяка вечер преди лягане. Много хора имат усещане за по-добър и дълбок сън след употреба преди лягане.
Магнезият играе основна роля в човешкия енергиен баланс и участва в повече от 325 ензимни процеса. Приет перорално като хранителна добавка, той може да създаде храносмилателни смущения. Магнезиевото олио (течният магнезий) се абсорбира много лесно от кожата, от където магнезиевите йони се разпространяват в целия организъм. Повлиява добре хроничната умора и мускулната слабост, подсилва имунната система и стимулира паметта и повишава настроението.

Начин на употреба:

Втрийте малко количество в кожата. При чувствителна кожа, направете тест за поносимост и прилагайте разредено с вода (1 ч.л. магнезиево олио: 1 1/2 ч.л. вода). Лекото изтръпване и чувството на затопляне са показателни за това, че магнезият е бил добре абсорбиран. Понякога след абсорбиране на магнезия, по кожата остават бели следи – това е нормална реакция. Премахват се лесно с вода.

Противопоказания:

Пациенти с бъбречни, чревни, вродени и нервномускулни заболявания трябва винаги да се консултират със своя лекар. Ако кожата все още е зачервена и изтръпнала един час след употреба, спрете употребата на съответния продукт и се консултирайте с лекар.

Съдържание:

Магнезиев хлорид, 31.7% разтвор.

Продуктът е сертифициран по международните стандарти за качество ISO 9001 и ISO 14001. Всяка партида се тества в лаборатория и носи индивидуален сертификат за чистота.
 

200 мл

Класация на продукта по продажби
#370 в Био Козметика
#92 в Био Козметика > Тяло и баня

Други продукти, които биха ви заинтригували

 • очакваме Нашата цена: 10.55 лв
  Това е основен нутриент, отговорен за над 300 химически реакции в тялото.  Когато разтворите магнезиевите соли във вана за цялото тяло или само за стъпалата, те подхранват всяка клетка и ефективно задоволяват нуждата от магнезий.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

 • Поръчайте Нашата цена: 12.35 лв
  Магнезиевият гел е ултрачистa, силно концентрирана форма на магнезиев хлорид (MgCl2). Магнезият играе основна роля в човешкия енергиен баланс и участва в повече от 325 ензимни процеса. Подхранва кожата, повлиява добре упорити кожни състояния (напр. псориазис), отпуска мускулите.
 • Поръчайте Нашата цена: 23.15 лв
  С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
 • Поръчайте Нашата цена: 8.95 лв
  Българско лавандулово масло, получено след парна дестилация на свежи цветчета от Lavandula Angustifolia. Поради характерните климатични условия и качество на почвата, в България се произвежда едно от най-качествените лавандулови масла в света. Това е и една от причините, в момента България да е най-големият производител на лавандула в света.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност