Кускус - насипен

Цена: 8.75 лв (8.75 лв / 1 кг)

Код: SKU4121
в наличност:
Брой:
-
+
8.75 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Кускус, био земеделие, произход: Италия


Зрънцата кускус се правят от грис, който пък представлява едро смляна твърда пшеница (Triticum durum). Зрънцата се запарват с вода и се овалват с пръсти така, че да образуват малки топчета, които се поръсват със сухи зрънца, за да не се долепват едно до друго и след това се пресяват. В миналото жените са се събирали на групи, и са приготвяли запас от кускус в този трудоемък процес в продължение на няколко дни. В наши дни производството на кускус е механизирано.
Сам по себе си кускусът има по-скоро неутрален вкус, което го прави добра основа за салати, зеленчукови ястия или дори в комбинация с плодове.

Ето как приготвят кускуса в различните страни:

В Алжир, Мароко, Тунис и Либия – с бульон и парченца месо
В Египет – нещо подобно на нашенското „мляко с ориз“ – със масло, захар, канела, стафиди и поръсен с ядки
Във Франция – заради колонизаторското й минало, днес той се е превърнал едно от националните ястия, сервират го с карамелизиран лук и шафран.

Начин на употреба:

Сложете в съд с вода да заври и оставете докато водата се абсорбира и стане мек и пухкав. Отцедете и използвайте като паста, като добавка към супи, салати или подсладен като каша. С кускус може да приготвите и класическата арабска салата „табули“ (булгур, домати, чушки, магданоз) като замените булгура с кускус.

Съставки:

Кус-кус от биологично земеделие

Хранителна стойност за 100 г:

Енергийна стойност - 1508 kJ/ 356 kcal
Мазнини - 1.5 г
 от които наситени - 0.29 г
Въглехидрати - 71.3 г
 от които захари - 2 г
Протеини - 12.3 г
Фибри - 3.9 г
Сол - 0.015 г

Информация за алергени:

* Съдържа глутен

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 1.29 лв
    Солети-Гризети са направени от смлян на каменна мелница български лимец, квас и хималайска сол. Пълнозърнести и веган. В рецептата са използвани основно местни продукти, произведени в малка био ферма. Имат натурален вкус и са с намалено съдържание на сол и глутен, което ги прави много подходящи за деца.
  • Поръчайте Нашата цена: 1.80 лв
    Пълнозърнесто пшенично брашно. Подходящо за всякакъв вид тестени изделия и печива. В малкото зърно на пшеницата може да намерите редица витамини - А, В, С, Е и К, както и минерали - селен, фосфор, манган, цинк, магнезий, желязо и мед. В пшеницата се съдържат омега-3 и омега-6 мастни киселини, около 15 аминокиселини, глутаминова и аспаргинова киселина.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.10 лв
    Ръжено брашно. Подходящо за всякакъв вид тестени изделия и печива. Ръжта е богатa на минералите манган, желязо, мед, цинк, селен, магнезий, витамини от В група и фибри. Тя съдържа и полифеноли (ферулова киселина), които имат антиоксидантно действие.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.75 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт