Кофеин на прах - насипен, 10 г /20 г /50 г /100 г /200 г

Цена: 2.75 лв (27.50 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
Годно до: 31-07-2027
Код: SKU13391
Баркод: 71104067935086
в наличност:
Брой:
-
+
2.75 лв
Добавете в желани


Кофеин за приготвяне на домашна козметика - кремове, лосиони или грижа за косата

Кофеинът се използва в личната грижа и като съставка за козметика поради способността си за увеличаване на микро циркулацията и намаляване на подпухналостта. Той е признат за едно от най-добрите активни средства за тъмни кръгове под очите. Поради засилването на циркулацията е добре известна и способността му да намалява задържането на вода в тъканите, което го прави подходяща активна съставка за антицелулитни продукти и такива за масажи на цялото тяло.

Начин на употреба:

Може да се добавя във всички формули, съдържащи вода като кремове, млека, гелове, лосиони - от 0.1% до 1% от общото тегло на продукта. Добавя се към водна фаза, неразтворим в масла.
грижа за лице/очи: 0.1% до 0.5%
грижа за тялото: 0.5% до 1.0%
грижа за косата: 0.1% до 0.7%
продукти против стареене на кожата
стягащи кремове за очи
продукти за тяло, насочени към отслабване и стягане
ексфолианти за лице и тяло

Рецепта от Зоя БГ

Серум за подпухнали очи
Какво е необходимо?
• А 30 г розова вода
• А 15 г алое вера гел
• А 0.2 г кофеин на прах
• B 1 г глицерин
• B 0.25 г ксантанова гума

Разбъркайте добре съставките от фаза А. В отделен съд разбъркайте добре съставките от фаза B. Бавно излейте фаза B към фаза А, докато бъркате. Сместа ще се сгъсти относително бързо. Съхранявайте в стъклено шише с помпа и за предпочитане в хладилник. Използвайте в рамките на месец.
 

Съставки (INCI):

Caffeine (съдържание на кофеин: 99.8%)

Забележка:

Има много хора, които са чувствителни към стимулиращите ефекти на кофеина. Същият ефект, който човек би могъл да получи от консумацията на кофеин, той ще получи от локалната му употреба. Използвайте с повишено внимание, докато не разберете как ще реагирате на неговото действие.

Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

  • 1
    Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
  • 2
    Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
  • 3
    Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви


За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat