Корен от ирис на прах (orris root) - насипен

Цена: 10.55 лв (21.10 лв / 100 г)

Код: SKU8020
в наличност:
Брой:
-
+
10.55 лв
Добавете в желани


Описание:

Прахът от корен на ирис се цени основно заради свойството му на фиксатор в различни козметични продукти - спомага за задържане на аромата в домашна козметика. Самият прах също притежава деликатен флорален аромат. Използва се още в пасти за зъби и води за уста. Подходящ за употреба във всякакви ароматни смеси и билкови възглавнички. Действа като ексфолиант в сапуни и пилинг продукти.

Съставки (INCI):

сушен и смлян корен на прах от Iris germanica (orris root powder)


Рецепта за пудра за лице

10 гр. ориз на прах

25 гр. ирис на прах

25 гр. изсушен лавандулов цвят

Сложете всички съставки в добре затварящ се буркан и разклащайте всеки ден в продължение на 1-2 седмици, след това изсипете сместа в сито и пресейте в купа. Не натрошавайте лавандуловия цвят, неговата функция е само да придаде аромат на останалите съставки. Нанесете с тампон за пудра или мека четка.

За още рецепти и идеи разгледайте нашия блог Кукуряк.

Класация на продукта по продажби
#1459 в Био Козметика
#186 в Био Козметика > Съставки за козметика

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 5.65 лв
    Флоралните восъци са твърди, ароматни растителни восъци, които се получават по време на производството на флорален конктрет и абсолюти. Нашият розов восък е получен от венчелистчетата на българска роза - Rosa Damascena. Той притежава всички качества на останалите розови продукти - масло, абсолю, флорална вода - и може да се използва заради успокояващите кожата и омекотяващи свойства.
  • Поръчайте Нашата цена: 8.85 лв
    При ароматерапия маслото има успокояващ ефект. Козметичното действие на био маслото от гераниум е благоприятно за суха, чувствителна и увредена кожа.
  • Поръчайте Нашата цена: 9.85 лв
    Подхранва в дълбочина, задържа влагата в кожата и оставя усещане за мекота и еластичност. Може да се използва като масажно масло за лице и тяло
  • Поръчайте Нашата цена: 11.55 лв
    Маслото от гроздови семена е с изключително лека консистенция, попива бързо без да оставя мазен филм и прониква в дълбочина. Притежава свойството да регулира мастната секреция и да подобрява кръвообращението. Богато на витамин Е, маслото е силен натурален антиоксидант.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.50 лв
    Българско лавандулово масло, получено след парна дестилация на свежи цветчета от Lavandula Angustifolia. Поради характерните климатични условия и качество на почвата, в България се произвежда едно от най-качествените лавандулови масла в света. Това е и една от причините, в момента България да е най-големият производител на лавандула в света.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност