Кокосово масло - 200 мл/1 л

Цена: 7.15 лв (3.58 лв / 100 мл)

Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 22-05-2024
Произход: Филипини
Код: SKU647
в наличност:
Брой:
-
+
7.15 лв
Добавете в желани

Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 7.55 лв

Студено пресовано кокосово масло

Нерафинирано и студено пресовано, без оцветители, не съдържа хидрогенизирани мазнини и хексан.

Кокосовото масло се добива от кокосови орехи - плодът на кокосовата палма. На санскрит кокосовата палма е известна като kalpa vriksha, което може да се преведе като „дървото, което дава всичко, необходимо за живота”. Кокосовото масло се е използвало като храна още от зората на времето. Аюрведа отдавна познават лечебни и козметични свойства на кокоса. В древността кокосът се е използвал при различни състояния, сред които ожулвания, изгаряния, измръзване, кашлица, треска и рани.

Кокосовото масло е богато на сурови наситени мазнини, които спомагат за нормалното функциониране на клетките в човешкото тяло. За разлика от наситените животински мазнини с дълга въглеродна верига, кокосовото масло съдържа триглицериди със средна дължина на въглеродната верига. Кокосовото масло благоприятства имунната система, щитовидната жлеза и благоприятства нормалното функциониране на процесите в тялото при психическо натоварване, кожата и осигурява бърза енергия на тялото. 

Как да използваме кокосовото масло:

Кокосовото масло преминава в течно състояние при температура 24-25˚C. Поставено обратно в хладилник, то става пак кремообразно. 

Като суперхрана:

Eдин възрастен може да консумира на ден две и повече супени лъжици кокосово масло, прието директно или добавено в любимата ви напитка (чай, мляко, смути и т.н.) или прибавено към закуска с други суперхрани (годжи бери, спирулина, пчелен прашец и други).

Кокосовото масло може да се добавя към рецепти с какаови продукти (сурови какаови парченца, какаово масло, какао на прах), тъй като вкусово и ароматно се съчетават по интересен начин, примерно за сурови шоколадови десерти.

Алтернатива на кравето масло или зехтин. Кокосовото масло е остава стабилно при нагорещяване до 180˚С.

Локална употреба:

Използвайте за кожата си! Кокосовото масло може да се използва за козметични цели. Комбинирайте с масло от карите (Shea Butter), за да създавате свои собствени  масла за тяло. Или с какаово масло (Cacao butter) за омекотяване на кожата, както и за придобиете равен, шоколадов слънчев загар през лятото.

Кокосовото масло може да се съхранява извън хладилника. Кокосовото масло може да се яде и използва локално от всички възрасти - деца, възрастни и стари хора.

Още открития за кокосовото масло:

Изследванията на д-р Брус Файф, публикувани в книгата му "Чудото на кокосовото масло", както и на множество изследователи в тази област, показват, че кокосовото масло действа благотворно на сърдечносъдовата система. От кокосовото масло се свързва със стероиди в тялото с противостареещо действие като прегненолон, прогестерон и DHEA (дехидроепиандростерон).

Ползи от кокосовото масло:

- спомага храносмилането и усвояването на мастно-разтворимите витамини (А, D, Е, К и бета каротин) и аминокиселини и захарта
- благоприятства имунната система 
- подобрява усвояването на калций и магнезий
- антиоксидант, благоприятстващ естествените процеси в тялото
- Съчетава се добре с други суперхрани, богати на мастни киселини (конопени семена, лен, и др.). 

Съставки:

Екстра върджин кокосово масло (Cocos Nucifera) от биологично производство.

Хранителни стойности за 100ml:

Енергийна стойност 3696kJ / 899kcal;
Мазнини - 100 g, 
от които наситени - 92 g; 
Въглехидрати <0.05 g, 
от които захари - 0 g; 
Белтъчини <0.20 g; 
Сол <0.01 g.

200 мл /1 л

Повече рецепти и употреба на кокосовото масло можете да прочетете в Кукуряк.

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 1.60 лв
    Солети-Гризети са направени от смлян на каменна мелница български лимец, квас и хималайска сол. Пълнозърнести и веган. В рецептата са използвани основно местни продукти, произведени в малка био ферма. Имат натурален вкус и са с намалено съдържание на сол и глутен, което ги прави много подходящи за деца.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.25 лв
    Органичнa канела от вида Cinnamomum verum (Cinnamomum zeylanicum), известна още като „истинска канела“ и „цейлонска канела“. Произхожда от Шри Ланка, за разлика от по-разпространената канела Cinnamomum Cassia, която вирее в Китай. Сравнена с касията, цейлонската канела съдържа минимално количество кумарин, има деликатен сладък аромат и вкус и е по-светлокафява на цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.95 лв
    Векове наред чиа семената са били използвани като основна храна от индианците, обитаващи югозапада и Мексико. Известна като „храната за бягане”, масова е употребата й като високо енергийна храна, даваща издръжливост още от времето на древните ацтеки.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.25 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat