Био сертификат може да изтеглите от
ТУК(изисква Adobe PDF Reader).
Кокосовото брашно представлява фино смляната изсушена сърцевина на кокосовите орехи. Има лек кокосов аромат и приятна сладост, без допълнително добавена захар. Отличава се с високо съдържание на фибри.
Начин на употреба:
Добавете кокосово брашно към шейк, йогурт, мюсли или сурови десерти. Използвайте, за да придадете екзотичен аромат на супи и сосове и за да подобрите консистенцията им. Подходящо за приготвяне на разнообразни сладкарски изделия и печива. Кокосовото брашно поема много течност, затова е най-добре да се използва в комбинация с други брашна. Може да замести до 20% от пшеничното брашно, като се увеличи количеството течност в рецептата. Препоръчително е в началото да използвате готови рецепти с кокосово брашно, за да избегнете получаването на твърде сух и плътен десерт.
Хранителна информация за 100 гр:
Енергийна стойност: 1728kJ/413kcal.
Мазнини – 8.6 гр,
от които наситени - 8 гр;
Въглехидрати - 26 гр,
от които захари - 8 гр;
Фибри - 39 гр.
Белтъчини - 19 гр;
Сол - 0.3 гр.
Съставки:
Кокосово брашно от органичен произход
200 г
Рецепта от Зоя БГ
Лимоново-кокосови топчета
Какво е необходимо ? 1 ½ ч.ч. бадемово брашно
1 с.л. кокосово брашно
3 с.л. кленов сироп (или мед)
¼ ч.ч. сок от лимон
¼ ч.ч. кокосово масло
2 ч.л. екстракт от ванилия
¼ ч.л. хималайска сол
Завъртете всички съставки в блендер, докато се получи хомогенна смес. Ако е много течна, добавете още малко бадемово брашно, докато добие вид на тесто. Оформете топчета и оваляйте в кокосови стърготини, тръстикова захар или конопени семена. Оставете ги да стегнат в хладилник за около 10-15 минути. Съхранявайте ги също в хладилник, тъй като кокосовото масло се разтапя при по-висока стайна температура и топчетата ще се размекнат.