Кокосова сметана с 22% масленост, от био кокосови орехи от Шри Ланка. Кокосовата сметана е нежна кулинарна добавка към сладкиши, бананов хляб, кафе или чай. Има кокосов аромат и сладък вкус. Кокосовата сметана е много сходна с кокосовото мляко, но съдържа по-малко вода. Има по-гъста пастообразна консистенция - след няколко минути разбиване с миксер се получава гладка и лека текстура. Продуктът е пастьоризиран.
Рецепта от Зоя БГ
Кокосов мус с фъстъчено масло (веган):
Какво е необходимо ? • 2 с.л.
фъстъчено масло • 400 мл сметана за разбиване • подсладител (
мед,
агаве или
кленов сироп)
Изстудете за една вечер в хладилник 400 ml кокосова сметана. След това разбийте твърдата (по-гъста) част от нея с миксер. Добавете 2 или повече с.л. фъстъчено масло и разбийте отново, първоначално на по-ниска степен. Подсладете с мед, агаве или кленов сироп. Може да сервирате муса самостоятелно, украсен с ядки, като дип към пресни плодове, или като глазура за кексове и мъфини.
Начин на употреба на Кокосова сметана 22% масленост - био:
Добавете към десерти, шейкове, пайове, бисквити, торти и сладоледи. Използвайте при приготвяне на Пина колада. Разклатете добре преди отваряне. Продуктът не е подходящ за деца под 2 години.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност – 870.27 kJ / 208 kcal
Мазнини – 22 g,
от които наситени – 19.3 g
Въглехидрати – 3.4 g,
oт които захари – 1.4 g
Белтъчини – 2.1 g
Сол – 0.05 g
Съставки:
кокос (Cocos nucifera)*, питейна вода (31-32%)
* биологично земеделие
Съхранявайте на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина.
След отваряне, съхранявайте в неметален съд в хладилник и консумирайте до 3 дни. Продуктът може да се разслои, тъй като не се използват добавки. Оставете на стайна температура до достигане на естествения вид на продукта.
400 мл