Сурово натрошено кашу от биологично земеделие. Добре познат и обичан ядков вкус със сладки нотки. Освен като разядка и бързо похапване, кашуто се използва широко и в кулинарията. При готвене кашуто омеква и придава плътност и интересен сладостен вкус. Интересен факт за кашуто е, че по композиция на мазнините то се доближава до зехтина.
Начин на употреба на Био кашу, натрошено - насипно:
Добре е кашуто да бъде накиснато преди употреба, за да се улесни храносмилането. Консумирайте директно или използвайте в рецепти за десерти, мусове, кремове, торти. Може да се направи мляко от кашу, а с прибавена хранителна мая – ядково сирене.
Съставки:
Сурово натрошено кашу*
* От биологично земеделие
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийна стойност: 2314kJ/553kcal.
Мазнини - 43.9 g,
от които наситени - 7.8 g;
Въглехидрати - 30.2 g,
от които захари - 5.9 g;
Белтъчини - 18.2 g;
Сол - 0.03 g.
За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.