Под формата на гладка бяла пудра без мирис и с неутрален вкус, картофеното брашно или нишесте се използва като кулинарно нишесте и сгъстител. Прави гладък, не-желеобразен сос и придава лекота и „въздушност“ на печивата. Допълва безглутеновото хранене. Подходящо за вегетарианци и вегани.
Произведено БЕЗ:
Ядки, мляко, казеин, яйца, глутен, соя.
Начин на употреба:
Замества частично или изцяло брашната в безглутенови рецепти. Използва се в приготвянето на тесто за направата на еластични и фини палачинки. В печивата запазва естествената влага, а на пържените продукти придава хрупкавост. Картофеното нишесте може да ползвате и за панировка, продуктите ще получат хрупкава обвивка със златист цвят. Подходящо е за направата на маска за лице в домашни условия.
Хранителни стойности за 100 г:
Енергийна стойност - 1400kJ / 335kcal
Мазнини - 0 g,
от които наситени - 0 g ;
Въглехидрати - 82 g,
от които захари - 0 g;
Фибри - < 0.1 g;
Белтъчини - 0.1 g;
Сол - < 0.01 g
Съставки:
картофи от биологично производство
150 г