Както всички произведения Гайо, нашият течен шоколад с лешници се приготвя само с подбрани съставки.
Перфектен за закуска, намазан на хляб, за приготвяне на десерти, или просто в чист вид, нашият течен шоколад е уникално гастрономично изживяване.
В какаово-лешниковата паста има повече какаови зърна и както при всички тахани, мазината има тенденция да се отделя отгоре. След като в мазнината има и какаово масло, при по-ниска температура (под 30° С) то кристализира, става бяло и се разслоява. При леко загряване на буркана маслото се стопява и попива в пастата. Това всъщност е знак, че не използваме стабилизатори или емулгатори.
Състав:
лешници 50%, нерафинирана захар, обезмаслено сухо
мляко, какао на прах 5%.
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийна стойност - 2126kJ/519.1kcal
Мазнини - 31.5 g,
от които наситени - 2.63 g;
Въглехидрати - 45.9 g,
от които захари 30.7 g;
Белтъчини - 13.7 g;
Сол 0 g.
200 г / 1 кг