Какаовата паста се получава от смилането на какаови зърна или парченца (какао нибс). Какаовото масло, съдържащо се в зърната, се разтапя по време на смилането и помага какаовите зърна да станат на паста. След меленето, какаовата паста постепенно се втвърдява на стайна температура.
Какаовата паста е суровината, от която се получават какао, какаово масло, какао на прах и всички други какаови продукти. Разбира се, може да консумирате какаовата паста директно, особено ако обичате неподсладен шоколад!
Съставки:
100% Нерафинирана какаова паста от зърна сорт Nacional Arriba
Хранителни стойности за 100 г:
Енергийна стойност 2620kJ/626kcal
Мазнини 56 г
от които наситени 33.4 г;
Въглехидрати 7 г
от които захари 0 г
Фибри 22.6 г
Белтъчини 12.3 г
Сол 0.2 г
За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.