Индийско орехче – цяло – 20 г

Цена: 4.35 лв (21.75 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
Производител: Suma
Произход: Гренада
Код: SKU6026
Баркод: 5017601036173
в наличност:
Брой:
-
+
4.35 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Индийското орехче притежава уникален и специфичен аромат и присъства като неделима част от много традиционни кухни. То всъщност предствлява семето на вечно зелено дърво, което расте на o-в Молукас, известен като Островът на подправките в Индия. Силно застъпено и в традиционната арабска кухня. Изразителен букет от ядков, леко сладък и топъл вкус.

Начин на употреба:

Индийското орехче е идеална подправка за различни фрикасета, пастети, супи, ястия от мляно месо, сосове, зеленчукови ястия с картофи. В индийската кухня орехчето се използва почти изцяло в сладкиши. Съчетава се добре с подправки като черен пипер, дафинов лист, лук, магданоз, корени за супа. Преди употреба трябва да се настърже на ситно ренде.

Внимание:

Консумирано във високи дози (около 10 г), индийско орехче оказва слаби до средно силни халюциногенни ефекти. При предозиране то е в състояние да предизвика видения и приятно усещане.

Съставки:

Индийско орехче

20 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 6.75 лв
    На вкус кардамонът е пикантна подправка със силен аромат. Той спада към семейство Джинджифилови (Zingiberaceae). Латинското наименование на кардамона е Elettaria cardamomum и затова понякога вместо кардамон тази подправка се изписва като кардамом.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.95 лв
    Органичнa канела от вида Cinnamomum verum (Cinnamomum zeylanicum), известна още като „истинска канела“ и „цейлонска канела“. Произхожда от Шри Ланка, за разлика от по-разпространената канела Cinnamomum Cassia, която вирее в Китай. Сравнена с касията, цейлонската канела съдържа минимално количество кумарин, има деликатен сладък аромат и вкус и е по-светлокафява на цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.25 лв
    Сушеният дафинов лист е една от най-използваните кулинарни подправки. Дафиновият лист е богат на фитиноциди, съдържа много микроелементи, дъбилни вещества. Сред минералните вещества в неговия състав се открояват манган, калций, калий, фосфор, магнезий, желязо, натрий и цинк.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност