Индийско орехче – цяло – 20 г

Цена: 4.35 лв (21.75 лв / 100 г)

Производител: Suma
Произход: Гренада
Код: SKU6026
Баркод: 5017601036173
в наличност:
Брой:
-
+
4.35 лв
Добавете в желани


Описание:

Индийското орехче притежава уникален и специфичен аромат и присъства като неделима част от много традиционни кухни. То всъщност предствлява семето на вечно зелено дърво, което расте на o-в Молукас, известен като Островът на подправките в Индия. Силно застъпено и в традиционната арабска кухня. Изразителен букет от ядков, леко сладък и топъл вкус.

Начин на употреба:

Индийското орехче е идеална подправка за различни фрикасета, пастети, супи, ястия от мляно месо, сосове, зеленчукови ястия с картофи. В индийската кухня орехчето се използва почти изцяло в сладкиши. Съчетава се добре с подправки като черен пипер, дафинов лист, лук, магданоз, корени за супа. Преди употреба трябва да се настърже на ситно ренде.

Внимание:

Консумирано във високи дози (около 10 г), индийско орехче оказва слаби до средно силни халюциногенни ефекти. При предозиране то е в състояние да предизвика видения и приятно усещане.

Съставки:

Индийско орехче

20 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.95 лв
    Звездовидният анасон е плодът на вечнозелено дърво от семейство Магнолиеви /Illicium verum/, което има красиви бледожълти цветове и плодове с формата на звезда. Произлиза от планинските провинции на южен Китай, но се отглежда също и във Виетнам, Лаос, Ямайка, Индия, Филипините.
  • очакваме Нашата цена: 6.75 лв
    На вкус кардамонът е пикантна подправка със силен аромат. Той спада към семейство Джинджифилови (Zingiberaceae). Латинското наименование на кардамона е Elettaria cardamomum и затова понякога вместо кардамон тази подправка се изписва като кардамом.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.75 лв
    Подправката карамфил представлява неотворените розови пъпки на вечнозеленото карамфилово дърво Syzygium aromaticum. Пъпките се откъсват ръчно още докато са розови и се изсушават до придобиване на кафеникав цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.09 лв
    Куркумата се отглежда най-вече в Индия и е известна подправка за овкусяване и оцветяване на ястия. В Китай, Индия и Индонезия се използва и като билка. Може да се добавя към ориз, яйца и другия ястия. Според някои проучвания активната съставка куркумин, откриващ се в куркумата е силен антиоксидант.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Сушеният дафинов лист е една от най-използваните кулинарни подправки. Дафиновият лист е богат на фитиноциди, съдържа много микроелементи, дъбилни вещества. Сред минералните вещества в неговия състав се открояват манган, калций, калий, фосфор, магнезий, желязо, натрий и цинк.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност