Индийско орехче - био, ZoyaBG ®, 30 г

Цена: € 3.45 (€ 11.50 / 100 г)

Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 30-01-2022
Произход: Шри Ланка
Код: SKU4294
Баркод: 3800231692992
в наличност:
Брой:
-
+
€ 3.45
Добавете в желани


Био обвивка от индийско орехче - смляно на прах

Органично индийско орехче на прах. Индийското орехче представлява яйцевидното семе на дървото Myristica fragrans, което произхожда от Индонезия. Първите плодове се раждат чак 7-9 години след засаждането, като дървото достига пълната си реколта чак след 20 години. В Средновековието арабите го продавали в Европа на много високи цени, като венецианските търговци никога не успявали да проследят точния му произход. В Елизабетинската епоха вярвали, че лекува чума, което вдигнало цената му до невъобразими цифри. За да вземат контрола върху производството на ценната подправка през 17 век, холандците стигнали до поробване на местното население на остров Банда, от където идва дървото. След Наполеоновите войни англичаните пренесли индийското орехче в колониите си - Шри Ланка, Сингапур, Занзибар, Гренада. Всъщност, стилизирано индийско орехче присъства и в днешния национален флаг на Гранада.

Обвивката на индийското орехче има сладък пикантен вкус, който се съчетава с оризови ястия. Използва се предимно при печене на пудинги и сладкиши, в пикантни ястия и сгряващи напитки. Счита се за афродизиак. Съчетава се чудесно с бахар, кимион, джинджифил, канела, карамфил, червени боровинки, захар и ванилия.

Начин на употреба:

Подправете моркови, картофи, аспержи, спанак, супи, сосове, ризото. Добавете към донати и бисквитки. В пунш, горещ шоколад и кафе придава екзотична сгряваща нотка. В индийската кухня обикновено го ползват за сладкиши, в европейската овкусяват с него също месните и картофените блюда.

Примерна рецепта:

Шейк с орехи и портокал:
250 мл овесена напитка, 1 банан, сок от 1/2 портокал, шепа орехи, по щипка канела, индийско орехче, кардамон и карамфил. Подсладете с мед. Всичко се блендира до хомогенна смес.
За повече авторски рецепти посетете нашия блог Кукуряк: www.kukuriak.com

Съставки:

мляна обвивка на индийско орехче (Myristica fragans),
биологично производство.

30 г

Класация на продукта по продажби
#1268 в Био и натурални храни
#175 в Био и натурални храни > Подправки

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: € 6.55
    Познат като една от най-скъпите подправки, кардамонът има силен аромат с леки лимонови нотки. Използва се в малки количества заради силния си аромат. Подходящ е за подправяне на ориз, леща, къри.
  • Поръчайте Нашата цена: € 2.60
    Куркумата се отглежда най-вече в Индия и е известна подправка за овкусяване и оцветяване на ястия. В Китай, Индия и Индонезия се използва и като билка. Може да се добавя към ориз, яйца и другия ястия. Според някои проучвания активната съставка куркумин, откриващ се в куркумата е силен антиоксидант.
  • Поръчайте Нашата цена: € 3.05
    Кимионът произлиза от районите по източното Средиземноморие до Индия, а в диво състояние се среща и в Североизточна България. Има леко горчив вкус и силен, топъл аромат. Може да се добавя при приготвянето на супи, сосове, къри, пилаф и дори туршии.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat