Индийско орехче - био 20 г

Цена: 6.55 лв (32.75 лв / 100 г)

Очаквана дата на доставка
Производител: Suma
Код: SKU4294
Баркод: 5017601036470
очакваме доставка
Брой:
-
+
6.55 лв
Добавете в желани

Очакваме доставка на този продукт на дата

Fri, 06 Dec 2019


Описание:

Органично индийско орехче на прах. Индийското орехче представлява яйцевидното семе на дървото Myristica fragrans, което произхожда от Индонезия. Първите плодове се раждат чак 7-9 години след засаждането, като дървото достига пълната си реколта чак след 20 години.
В Средновековието арабите го продавали в Европа на много високи цени, като венецианските търговци никога не успявали да проследят точния му произход. В Елизабетинската епоха вярвали, че лекува чума, което вдигнало цената му до невъобразими цифри. За да вземат контрола върху производството на ценната подправка през 17 век, холандците стигнали до поробване на местното население на остров Банда, от където идва дървото. След Наполеоновите войни англичаните пренесли индийското орехче в колониите си – Шри Ланка, Сингапур, Занзибар, Гренада. Всъщност, стилизирано индийско орехче присъства и в днешния национален флаг на Гранада.
Индийското орехче придава топъл, ядков, „тържествен“ привкус на ястията. Счита се за афродизиак. Идеален е като поръска към ястия, която да подчертае останалите вкусове и аромати (подобно на щипката сол в кекса).
В индийската кухня обикновено го ползват за сладкиши, в европейската овкусяват с него също месните и картофените блюда. Подобно на канелата и джинджифила, то облекчава храносмилането, особено когато ястията са по-мазни.

20 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 5.25 лв
    Подправката, която познаваме като кимион, идва от изсушените семена на растението Cuminum cyminum. Принадлежи към семейството на магданоза и тъй като изисква горещ климат, вирее основно по източното Средиземноморие до Индия.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.75 лв
    Канелата е от вида Cinnamomum cassia, известна още като "китайска канела". Произхожда от Шри Ланка (Цейлон е предишното име на Шри Ланка). Има характерен червеникаво-кафяв цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.09 лв
    Куркумата се отглежда най-вече в Индия и е известна подправка за овкусяване и оцветяване на ястия. В Китай, Индия и Индонезия се използва и като билка. Може да се добавя към ориз, яйца и другия ястия. Според някои проучвания активната съставка куркумин, откриващ се в куркумата е силен антиоксидант.
  • очакваме Нашата цена: 3.95 лв
    Плодът на растението кориандър се състои от две семки, които като се изсушат и се разполовяват на парченца, които се използват за подправка. Когато са сурови семената са жълто-кафеви на цвят с надлъжни ивици.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.10 лв
    Буквално преведено - Гарам масала, означава микс от люти подправки. Тази ароматна и пикантна подправка се използва в различни ястия от индийската кухня. Не съдржа глутен, веган.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност