Изсушени цветове невен - насипни

Цена: 1.35 лв (2.70 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Made in България
Код: SKU7275
Баркод: 76942945213356
очакваме доставка
Брой:
-
+
1.35 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Изсушени цветове невен - България

Невенът е добре позната билка, която притежава редица терапевтични свойства. Неговите цветове се използват в народната медицина, в церемонии и дори в кулинарията от векове. Една от основните употреби е свързана с накисването на свежи или сушени цветове или венчелистчета в базово масло за получаване на извлек, който има добро действие при леки наранявания и кожни раздразнения.
Светло оранжевите или жълти цветове съдържат флавоноиди, смола, каротеноиди и различни компоненти на етеричното им масло.

Начин на употреба:

За приготвяне на домашен чай, бани, инхалации, лапи или различни видове извлеци. Красивите и ароматни цветове невен могат да декорират и освежат дома и работното място. Подходящи са за направата и на ароматни билкови възглавнички.

Маслен извлек от невен:

Напълнете 2/3 от стъклен буркан с изсушен цвят невен и добавете зехтин, така че да покрие цвета с около 2 см. Разбъркайте добре и затворете плътно буркана. Оставете го на топло, слънчево място за 4-6 седмици като го разклащате поне веднъж дневно. Прецедете и съхранявайте на тъмно. Използвайте маслото за успокояване на раздразнена и наранена кожа, за масажи. Подходящо за детска кожа.

Успокояващ мехлем с невен:

1 ч.л. какаово масло
1 ч.л. пчелен восък
1 с.л. маслен извлек от невен
5 к. етерично масло от лавандула
Разтопете пчелния восък и какаовото масло на водна баня, добавете извлека от невен и етеричното масло от лавандула и разбъркайте добре. Използвайте в рамките на 6 месеца.

Съставки:

Изсушени цветове невен

Съхранение:

В добре затворен съд на тъмно и сухо място.

Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

  • 1
    Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
  • 2
    Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
  • 3
    Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat