Златно ленено семе - био - насипно

Цена: 11.65 лв (11.65 лв / 1 кг)

Годно до: 30-04-2022
Произход: Чешка Република
Код: SKU3894
Баркод: 79872839482683
в наличност:
Брой:
-
+
11.65 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Златно ленено семе, био земеделие


Златното ленено семе е другата разновидност на добре познатото обикновено (кафяво) ленено семе, като има почти същия хранителен профил. Изключително богато на омега 3 мастни киселини и фибри, единствената разлика е малко по-ниското съдържание на мазнини (51% при златното срещу 59% при кафявото). Заради по-светлия си цвят, то е по-удобно за прибавяне към различни рецепти. Особено подходящо е, ако искате да го включите в менюто на по-злояди деца – смляно и прибавено към зърнената закуска или в тестото за хляб, то не се забелязва.

Растението лен (Linum usitatissimum), от където идват семената, е познато на хората още от древни времена. Усукани, боядисани и навързани влакна от див лен са открити в праисторическа пещера на територията на днешна Грузия –  а лабораторният анализ ги датира от 30 хил. години пр. н. е. В днешно време ленът е една от основните суровини в текстилната индустрия, а ядивните му семена са един от най-големите растителни източници на омега-3 мастни киселини - предимно от вида алфалинолова киселина АЛА.

Въпреки че от биологична гледна точка не спада към зърнените култури, лененото семе има съпоставим с тях витаминен и минерален профил плюс фибри и антиоксиданти, при това с ниско въглехидратно съдържание. То стимулира перисталтиката и има лек лаксативен ефект. Лененото семе е много добър източник на лигнани – фитохимикали, които имат свойства, подобни на естрогените - балансират женската хормонална система и предпазват от диабет тип II. Лененото семе се усвоява само, ако е смляно (иначе само преминава през червата и се изхвърля), но това силно съкращава срока му на годност.

Начин на употреба:

Препоръчителната дневна доза е 1-2 с.л. Смилайте непосредствено преди употреба (може и в кафемелачка) и използвайте за направата на сурови крекери, като добавка към салати, сосове, супи. Заради високото съдържание на фибри (28%), е добре да пиете повече вода, когато включвате ленено семе в менюто си.

Съставки:

Златно ленено семе от биологично земеделие

Хранителна стойност за 100 г:

Енергийна стойност - 1346 kJ/ 471kcal
Мазнини - 30.09 г
от които наситени - 3 г
Въглехидрати - 5.9 г
от които захари - 0.1 г
Протеини - 28.8 г
Фибри - 32.2 г
Сол - 0.015 г

Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

  • 1
    Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
  • 2
    Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
  • 3
    Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 5.95 лв
    Органичнa канела от вида Cinnamomum verum (Cinnamomum zeylanicum), известна още като „истинска канела“ и „цейлонска канела“. Произхожда от Шри Ланка, за разлика от по-разпространената канела Cinnamomum Cassia, която вирее в Китай. Сравнена с касията, цейлонската канела съдържа минимално количество кумарин, има деликатен сладък аромат и вкус и е по-светлокафява на цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.15 лв
    Брашно, приготвено от свежата бяла месеста част на кокосови орехи, отгледани спрямо стандартите на биологичното земеделие в Шри Ланка. Въпросната ядлива сърцевина се суши на ниска температура, след което се обезмаслява и се смила до получаване на фина текстура.
  • Поръчайте Нашата цена: 21.15 лв
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat