Зелена канадска леща, отгледана в земището на Плевенско. Характеризира се с високо съдържание на протеини (>20%) и е богата на фибри. Зелената леща е с добра варимост, усвоява се много лесно от организма и не предизвиква стомашен дискомфорт. При готвене зелената леща поддържа леко до средно твърда текстура, което я прави подходяща за салати и гарнитури.
Начин на приготвяне:
Изплакнете лещата под течаща струя вода. Сложете в тенджера и добавете вода в съотношение 1:4 (за всяка чаша леща се добавят 4 чаши вода). Изчакайте да заври и намалете на слаб огън. Време за увиране: 18-20 минути.
Хранителна стойност в 100 g продукт:
Енергийна стойност 1263kJ/ 300kcal
Мазнини - 1.3 g;
Въглехидрати - 63 g,
от които захари - 1.1 g;
Фибри - 11 g;
Белтъци - 24 g;
Натрий - 0.1 g.
За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.