Закваска за кисело мляко бифидо

4 бр, 10 бр

Цена: 9.40 лв

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Made in България
Производител: Genesis Laboratories
Произход: България
Код: SKU10738
в наличност:
Брой:
-
+
9.40 лв
Добавете в желани


Описание:

Закваската за бифидо кисело мляко съдържа селекционирана култура за българско кисело мляко, обогатена с комплекс бифидобактерии. Бифидобактериите са част от естествената интестинална микрофлора на човека и присъстват в организма още от най-ранна възраст. Всяко саше (пакетче) е достатъчно за заквасване на 1 до 5 литра мляко.

Закваските за домашно приготвяне на млечнокисели продукти са бактериални култури, концентрирани в млечна среда, лиофилно изсушени и пакетирани в пликчета от трислойно фолио. В състава им влизат селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми и бифидобактирии с доказани пробиотични свойства. Не съдържат помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки. Закваските дават възможност за домашно приготвяне и консумиране на млечнокисели продукти без добавки и консерванти.

Начин на приготвяне:

Млякото се сварява. Охлажда се до 39-45°С. Добавя се закваската от едно пликче, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 39°С за 8 ÷ 10 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло (във фурна при температура не по-висока от 40°С). Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. Крайният продукт има средно вискозна структура. Това се дължи на полезните полизахариди, произведени от бифидобактериите. Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко. (Задължително охладете в хладилник, без да разбърквате преди консумация).

Състав:

Не по-малко от 109 живи клетки в грам:
Lactobacillus bulgaricus,
Streptococcus thermophilus,
Bifidobacterium complex:
B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.

Съхранение на закваската:

Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта
2 години при температура от 0 до 10°С. 1 година при температура до 20°С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина. Не се допуска съхранение на отворено саше.

4 / 10 сашета от трислойно фолио по 1 грам

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност