Закваска за кефир

4 бр, 10 бр

Цена: 9.40 лв

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Made in България
Производител: Genesis Laboratories
Произход: България
Код: SKU10741
в наличност:
Брой:
-
+
9.40 лв
Добавете в желани


Описание:

Кефирът е традиционна кавказка напитка. Тайната на кефира е неговата закваска – кефиреното зърно. Тя е симбиотична асоциация от млечнокисели микроорганизми, оцетнокисели бактерии и специални кефирни дрожди. Пробиотичните свойства на напитката се дължат на меаболитните продукти от съвместната ферментативна дейност на микроорганизмите. Всяко саше (пакетче) е достатъчно за заквасване на 1 до 5 литра мляко.

Закваските за домашно приготвяне на млечнокисели продукти са бактериални култури, концентрирани в млечна среда, лиофилно изсушени и пакетирани в пликчета от трислойно фолио. В състава им влизат селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми и бифидобактирии с доказани пробиотични свойства. Не съдържат помощни субстанции, консерванти и генетично модифицирани съставки. Закваските дават възможност за домашно приготвяне и консумиране на млечнокисели продукти без добавки и консерванти.

Начин на приготвяне:

Млякото се сварява. Оставя се горещо 30 минути. Охлажда се до 29°С. Добавя се закваската от едно пликче, разбърква се добре до разтварянето й и се разлива в подходящи съдове. Заквасеното мляко се оставя да ферментира при 29°С за 14 ÷ 16 часа без разбъркване. За поддържане температурата на ферментация се използва йогуртиера или дебелостенен съд, който се поставя на топло. Ако заквасването се извърши вечерта, на другата сутрин млякото ще е коагулирало. Прибира се в хладилник без разбъркване. След охлаждане на 10 °С кефирът е годен за консумация. (Задължително охладете в хладилник без да разбърквате преди консумация).

Качеството на готовия продукт зависи от качеството на прясното мляко, което използвате. При незадоволителен резултат опитайте с друго мляко.

Състав:

Не по-малко от 109 живи клетки в грам:
Lactococcus lactis sp. lactis,
Lactococcus lactis sp. diacetylactis,
Lactococcus lactis sp. cremoris,
Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris,
Lactobacillus kefyr,
Candida kefyr,
Saccharomyces unisporus.
Щамовете са изолирани от природни източници и не са генно модифицирани.

Съхранение на закваската:

Крайната дата на годност зависи от правилното съхранение на продукта
2 години при температура от 0 до 10°С. 1 година при температура до 20°С на сухо, тъмно място, далеч от слънчева светлина. Не се допуска съхранение на отворено саше.

4 / 10 сашета от трислойно фолио по 1 грам

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност