Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Граховият протеин е много подходящ за хора, търсещи алтернатива на млечните и соевите протеини, които често предизвикват хранителна непоносимост и алергии. Получава се от внимателно пречистване, сушене и стриване на прах на висококачествени грахови зърна, без участието на химически разтворители. Усвоява се много добре от организма и удължава чувството за ситост.
Начин на употреба:
Добавете 1-2 с.л. към вода, фреш, ядково мляко, шейк или зърнена закуска. Комбинира се както със сладки, така и със солени храни. Особено подходяща добавка към зеленчукови супи, където играе ролята на сгъстител, като същевременно увеличава протеиновото им съдържание. За предпочитане е да го прибавите в края на готвенето, тъй като високата температура може да промени хранителните качества на продукта.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност - 1610kJ / 380kcal
Мазнини - 5.4 g,
от които наситени - 1.1 g
Въглехидрати - 4.8 g,
от които захари - 0.1 g.
Белтъчини - 78.0 g.
Сол - 3.0 g
Аминокиселинен профил:
Аланин: 3.51%
серин: 4.12%
левцин: 6.73%
аспарагинова киселина: 9.36%
изолевцин: 3.79%
глицин: 3.23%
аргинин: 6.38%
хистидин: 1.92%
валин: 4.09%
цистеин: 0.86%
пролин: 3.88%
треонин: 3.04%
фенилаланин: 4.66%
метионин: 0.91%
глутаминова киселина: 13.55%
лизин: 5.83%
тирозин: 3.18%
125 / 250 / 500 г / 1 кг
Рецепта от Зоя.БГ
Сурова ензимна супа
За 4 порции: 1 добре узряло авокадо
2 обелени краставици
сок от 1 лимон
щипка хималайска сол
стрък копър или магданоз
скилидка чесън
2 с.л. грахов протеин
2 чаши вода
Смесете всички съставки в блендер и разбъркайте добре. Консумирайте веднага след приготвяне, за да се запазят всички полезни качества на супата. Насладете се на своята богата на протеини и ензими супа!
Рецепта от Зоя.БГ
Протеинов шейк
За 1 порция: 1 обелена ябълка
2 чаши бадемово мляко
1 ч.л. грахов протеин
щипка канела
малко пресен джинджифил (може и на прах)
Смесете всички съставки в блендер. Може да се консумира след физическо натоварване за оптимално възстановяване.