Глина бентонит - насипна

Цена: 4.15 лв (4.15 лв / 100 г)

Годно до: 29-07-2022
Произход: Обединено кралство
Код: SKU6767
Баркод: 79471525226799
в наличност:
Брой:
-
+
4.15 лв
Добавете в желани


Описание:

Бентонитът е хигроскопична глина, образувана от вулканичен прах, който се среща в различни части на земното кълбо. Най-голямата му концентрация е в Бентон, Уайоминг, откъдето произхожда и името на глината. Съставен от минерали като желязо, силика и алуминий, цветът на бентонита може да варира от сив до зеленикав. Когато се намокри, попива вода няколко пъти тежестта си в сух вид и значително увеличава размера си. Дълбоко почистващите качества на бентонита го правят идеален за мазна кожа или кожа, склонна към акне. Може да повлияе благотворно и различни кожни проблеми.

Начин на употреба:

Намокрете с вода или друга течност (мляко, билкова запарка, масло) и нанесете върху кожата или косата. Може да се смесва с други съставки за приготвяне на домашни маски или да се добави към водата на ваната. Не се препоръчва употребата на метални съдове и прибори при разбъркването на бентонита.

Маска за лице с бентонит

1 с.л. мляко
2 с.л. бентонит
3 с.л. запарка от розови листенце
Разбъркайте всички съставки до получаване на еднородна смес. Нанесете върху чиста кожа и оставете да действа около 10 минути. Изплакнете с топла вода.

Маска за коса с бентонит

2 с.л. сок от алое вера
1 с.л. бадемово масло
2 с.л. бяла глина
1 к. етерично масло от лавандула
Смесете всички съставки до получаване на хомогенна смес. Нанесете в корените на косата, оставете да действа 30 минути и измийте както обикновено.

Съставки (INCI):

Бентонит на прах (Bentonite)


Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

  • 1
    Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
  • 2
    Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
  • 3
    Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви


Скъпи клиенти, поради усложнена обстановка след Brexit, е възможна неналичност на продуктите от английските ни доставчици в следващите 2 месеца. Извиняваме се за създаденото неудобство.

Класация на продукта по продажби
#184 в Био Козметика
#71 в Био Козметика > Съставки за козметика

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Козметични продукти, в които може да се добави зеолит, са различни натурални гримове като фон дьо тен без съдържание на талк, маски и пилинги - има леко ексфолиращи качества, а също и абсорбиращи и дезодориращи свойства. Може да се използва както за глинена маска за лице, така и за домашен дезодорант или паста за зъби.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 14.25 лв
    Витамин Е (токоферол). Използва се основно като антиоксидант и предпазва от гранясване. Не съдържа ГМО съставки.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.45 лв
    Нишесте от тропическо растение, което се използва за сгъстяване на сосове, пълнеж за сладкиши, пудинги и др. Използва се и в домашната козметика в рецепти за сухи шампоани, дезодоранти, маски, пудри за лице и гримове. 60 гр
  • Поръчайте Нашата цена: 0.55 лв
    За съхранение и удобно пренасяне на малки количества масла, кремове, сушени билки и други козметични продукти.
  • Поръчайте Нашата цена: 11.85 лв
    Пречистено масло от семената на растението рицин (Ricinus Communis), получено след студено пресоване и подложено на лека преработка при температура между 80°С и 110°С. Рициноловата киселина, на която е богато, потиска развитието на вируси и бактерии и тъй като прониква дълбоко в кожната тъкан, е особено подходящо за третиране на акне.
  • Поръчайте Нашата цена: 8.95 лв
    Българско лавандулово масло, получено след парна дестилация на свежи цветчета от Lavandula Angustifolia. Поради характерните климатични условия и качество на почвата, в България се произвежда едно от най-качествените лавандулови масла в света. Това е и една от причините, в момента България да е най-големият производител на лавандула в света.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat