Гарам масала е ароматна смес от подправки, широко използвана в кухнята на страните от Югоизточна Азия. Точните съставки варират според района, където се забърква сместа и според личния вкус на майстора готвач!
Начин на употреба:
Използвайтe в рецепти от ориенталската кухня или добавете към разнообразни ястия, за да им придадете екзотичен аромат. Съчетава се чудесно с месо и зеленчуци.
Съставки:
Кориандър, кимион, черен пипер, канела (
Cinnamomum cassia), копър, джинджифил, карамфил.
За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.