Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Ванилията е най-често използваната подправка в шоколади, сладкиши, захарни изделия и други десерти. Тя e плодът на зелената орхидея, в чиито шушулки се съдържат ваниловите зърна. Името й произлиза от испанската дума "vaina" и в превод означава "малка шушулка". Ванилията на прах се получава от смилането на цели изсушени ванилови зърна, затова и в натуралния си вид ванилията има кафяв цвят.
Начин на употреба:
Предимството на ванилията на прах е, че може да се добавя към топли течности и ястия, без ароматът да изчезне, както става при ваниловия екстракт, приготвен с алкохол. Половин ч.л. ванилия на прах замества 1 ч.л. ванилов екстракт във всякакви рецепти. Използвайте в шейкове, коктейли, топли напитки, сурови десерти или печива.
60 гр.
Рецепта от Зоя.БГ
Суров веган шоколадов мус
Необходими продукти: 1 узрял плод авокадо - обелен и с извадена костилка
1 узрял и обелен банан (може да се използва и замразен
ако искате мусът да е в охладен вид)
2 супени лъжици сироп от агаве (или мед)
5 супени лъжици био счукани какаови зърна
1/2 супена лъжица био ванилия на прах
1 супена лъжица мака на прах (по желание)
1/2 супена лъжица канела
щипка Хималайска сол
Смесете всички съставки в миксер/блендер и разбийте до получаването на гладка и кремообразна консистенция. При необходимост добавете малко вода за да могат съставките да се разгъркат добре. Сервирайте веднага. Количеството е за 2 порции.