Бял жасминов ориз - био - 300 гр

Цена: 4.15 лв (1.38 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Мъничета
Производител: ZoyaBG ®
Произход: Тайланд
Код: SKU7824
Баркод: 3800231695993
в наличност:
Брой:
-
+
4.15 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ


Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 4.37 лв

Описание:

Жасминов ориз, органично земеделие


Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Жасминовият ориз, известен още като ароматен ориз, е сорт дългозърнест ориз, който вирее в Тайланд. Расте само от септември до декември, напоявайки се от дъждовете и чистата планинска вода. Зърната му са гладки, блестящи и с копринен блясък.

Сготвен, жасминовият ориз става мек и бял като сняг и не се слепва толкова много, колкото класическия ориз. Комбинира се много добре с морски дарове, ананас и сладко-кисели съчетания. Нежният му жасминов дъх го прави подходящ дори като самостоятелно основно ястие, без добавки.

Начин на употреба:

Жасминовият ориз не поема толкова вода, колкото обикновения. Сварете с вода в съотношение 1:1.5. След като кипне, оставете да къкри за 20 минути, след това отстранете от огъня и оставете да престои в тенджерата още 5-10 мин. Ако искате оризът да стане въздушен и по-пухкав, пригответе на пара.

Хранителна информация за 100 гр.:

Енергийна стойност - 1514 kJ/355kcal
Мазнини - 0.7 гр,
от които наситени - 0.2 гр
Въглехидрати - 81.1 гр,
от които захари - 0.1 гр
Белтъчини - 6.1 гр
Сол - 0.01 гр

300 гр

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.75 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.55 лв
    Ориз сорт Арборио, отгледан в италианските области Пиемонт и Ломбардия спрямо стандартите на биологичното земеделие. Оризът е с големи перлено бели закръглени зърна. При приготвянето му топлината не достига до вътрешността на зърната. Те трябва да останат леко сурови.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.80 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност