Българско тиквено семе - насипно

Българско тиквено семе - насипно

Цена: 4.65 лв (2.33 лв / 100 гр)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Made in България
Произход: България
Код: SKU9205
в наличност:
Брой:
-
+
4.65 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Тиквени семки без люспа, сорт Глайсдорф


Тиквите и техните семена са родом от Южна и Северна Америка, открити са и местни видове по цялата територия на Северна,Южна и Централна Америка. Тиквените семки отдавна са ценени като източник на минерала цинк и Световната здравна организация препоръчва консумацията им като добър начин за набавянето на този хранителен елемент. Антиоксидантите се съдържат в повечето храни, но тиквените семена са уникални заради разнообразието на антиоксиданти, един от тях е витамин Е. Препоръчително е да се запичат за не повече от 15-20 минути, тъй като според едно ново изследване това е прагът, след който настъпват промени в мазнините съдържащи се тиквените семки. Когато семената се запичат за повече от 20 минути нежеланите изменения на мазнините им се проявяват по-често.

Начинът да извлечете най-доброто от тиквените семена е да ги ядете сурови, поръсени върху салати или зърнени закуски, добавяте повече хрупкавост и протеини. Смесете ги със стафиди, кокосови стърготини и ядки пожелание за да получите ваша мюсли комбинация.

Съставки:

Голи тиквени семки

Хранителна стойност за 100 гр:

Енергийна стойност - 2350 kJ/ 567 kcal
Мазнини - 44.4 гр
 от които наситени - 8.38 гр
Въглехидрати - 1.2 гр
 от които захари - 1.2 гр
Фибри - 7.64 гр
Белтъчини- 36.81 гр
Сол - 0.045 гр

Рецепта от Зоя БГ

Гуакамоле с тиквено семе

• 2 бр. добре узряло авокадо
• 1 бр. червен лук, нарязан на ситно
• ½ ч. силантро
• 1 люта чушка - по желание (може да заместите и с обикновена)
• сокът на 1 лайм
• сокът на 1/2 лимон
• ½ ч.л. хималайска или друга сол

 

Тъй като авокадото има висока калорийна стойност, единия брой може да замените с домат или друг нарязан на малки кубчета зеленчук.


Приготвяне: смелете тиквеното семе, преди това може съвсем леко да го запечете за по-интензивен аромат. Намачкайте останалите съставки до кремообразна структура с малки бучици и добавете тиквените семки. За да не промени гуакамолето цвета си, запазете семките от авокадо и ги сложете в купата при сместа. Извадете ги непосредствено преди сервиране.
 

Рецепта от Зоя БГ

Течен крем с тиквено семе

• ⅓ чаша тиквено семе (накиснете за една вечер за активация на ензимите в семето)
• 2 банана
• ¾ чаша овесено мляко (заместете със всеки друг вид зърнено, ядково мляко или просто вода по желание)
• ½ ч.л. келп на прах
• ½ ч.л. каму каму на прах
• 3 ч.л. мескит на прах
• 1 с.л. мака на прах

Сложете всички съставки в блендер и пасирайте до желана консистенция.
 
Класация на продукта по продажби
#10 в Насипни храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 23.15 лв
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.65 лв
    Куркумата (Curcuma longa L., сем. Zingiberaceae) се използва като подправка и лечебно растение в индийската народна медицина. Изключително подходяща за подправяне на редица ястия от азиатската кухня. Може да се използва и като естествен оцветяващ агент за сосове и печива - придава приятен жълт цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.35 лв
    Органичнa канела от вида Cinnamomum verum (Cinnamomum zeylanicum), известна още като „истинска канела“ и „цейлонска канела“. Произхожда от Шри Ланка, за разлика от по-разпространената канела Cinnamomum Cassia, която вирее в Китай. Сравнена с касията, цейлонската канела съдържа минимално количество кумарин, има деликатен сладък аромат и вкус и е по-светлокафява на цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Могат да се консумират директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в различни сладки и солени ястия. Белените слънчогледови семена са подходящи също за приготвяне на ядкови млека, сосове и сурови десерти. Покълнали, семената са чудесна добавка към плодови и зеленчукови салати.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност