Българско брашно от спелта - пълнозърнесто

Цена: € 1.95 (€ 1.95 / 1 кг)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Made in България
Годно до: 24-08-2021
Произход: България
Код: SKU1797
в наличност:
Брой:
-
+
€ 1.95
Добавете в желани
 


Описание:

Пълнозърнесто брашно от спелта, натурално.
, с. Нова Махала


Спелтата (Triticum spelta), известна още като динкел, е древен сорт пшеница. Подобно на лимеца, тя е оцеляла почти непроменена през вековете. Именно това е основното ѝ предимство пред обикновената пшеница, която е претърпяла множество кръстоски – по същество тя е хибридна култура.
Днес спелтата добива все повече популярност заради ядковия си привкус и високата си хранителна плътност. Наред с високото съдържание на баластни вещества, тя е богата на витамините A, E, B1, B2 и ниацин, който е необходим за функционирането на нервната система, обмяната на веществата и обновяването на кожните клетки. Въпреки че съдържа глутен, много хора, които имат непоносимост към обикновената пшеница, твърдят, че се чувстват добре със спелтата.
Всъщност, (може би именно заради по-различната форма на глутен) брашното oт спелта „се държи“ доста по-различно от пшеничното – необходимо е повече време, докато тестото придобие структура и има риск хлябът да стане „глетав“, ако се прекали с количеството. Ето защо е добре като за начало да не използвате брашното от спелта като пълен заместител на обикновеното брашно в печивата – започнете като заместите 25% от брашното по рецептата и опитвайте как ще се отрази на текстурата и вкуса.

Внимание: Не се препоръчва за хора, страдащи от целиакия.

Всички насипни продукти пакетираме в хартиен плик.

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: € 1.35
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
  • Поръчайте Нашата цена: € 1.55
    За приготвянето на това пълнозърнесто ръжено брашно е използвана специално подбран сорт ръж, отгледан на ниви край с. Стамболово. Брашното е смляно на каменна мелница, благодарение на което в зърното се запазват всички витамини, ензими, минерали и фибри, правещи брашното напълно натурално и здравословнo.
  • Поръчайте Нашата цена: € 10.85
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност