Българска морска сол Fleur de Sel, 180 г

Цена: 9.25 лв (5.14 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
 • Made in България
Код: SKU15389
Баркод: 3800075100653
в наличност:
Брой:
-
+
9.25 лв
Добавете в желани


Морска сол от Атанасовското езеро, Бургас

Нерафинираната морска сол Fleur de Sel (Цвете на солта) се добива по метода на слънчево изпарение в солниците на природния резерват „Атанасовско езеро“ на брега на Черно море. Надарена с деликатна соленост, тази ефирна сол съхранява душата и уханието на море.  

През горещите летни месеци юли и август по повърхността на морските вълни се сформират блестящи кристалчета сол. Леки като перца, те политат заедно с вятъра и нежно се посипват по морския бряг. От там се събират ръчно и се подлагат на деликатен обработващ процес на пречистване и пакетиране.

Цветето на солта има естествено съдържание на елементи - йод, калций, магнезий, калий, цинк, манган, желязо, бета каротин и други.

Любопитен факт за изящните кристали е, че заради неравномерната си големина те реагират по интересен начин при контакт с ястия, както и при допира до езика - получава се усещане за приливи и отливи, тъй като при бързото разтапяне на най-ситните частици се усеща мигновен солен взрив, който бързо отшумява, последван от второстепенни солени преживявания от последващото разтапяне на по-едрите кристалчета.

Морската сол Fleur de Sel може да поеме влага до 10%, поради което има по-влажна текстура и може да се разтваря по-бързо в сравнение със сухата трапезна сол.

Уникалността на Цветето на солта идва и с факта, че това е сол с кауза:

Основната част (>95%) от средствата от реализираните продажби отиват като дарение за фондация Биоразнообразие и проекта им „Лагуната на живота“ за запазване и развитие на Атанасовското езеро, който цели да поддържа финия баланс между човека и природа, а именно от една страна да опази важни и редки местообитания в България – крайбрежните влажни зони – дом на множество водолюбиви птици, а от друга да съхрани един от най-древните занаяти по нашите земи - солничарството.

Начин на употреба:

Поръсете в умерени количества ястията непосредствено преди консумация. Може да добавите към сладки деликатеси като бонбони, карамел или крем брюле, за да едновременно се засили и контрастира сладостта им.

Съставки:

Нерафинирана морска сол - балансиран комплекс от макро и микро елементи – бета каротин, естествен йод, натрий, калий, магнезий и др.

Нето тегло: 180 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

 • Поръчайте Нашата цена: 8.75 лв
  1 пакетче боя стига за 5 яйца. 5 натурални цвята - червен, жълт, зелен, оранжев, розов.
 • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
  Сребърната вода на Вербена представлява оптимална концентрация на колоидното сребро в дестилирана вода и в удобна за използване спрей опаковка. Използвало се е за локално нанасяне на кожата, както и за вътрешен прием за подпомагане на дейността на имунната система, още преди разработването на съвременните антибиотици.
 • Поръчайте Нашата цена: 4.40 лв
  Био кокосово мляко от 100% сърцевина на кокосов орех. Кокосовото мляко се получава от кокосовото месо, което се отделя от черупката, смила се и се филтрира. Притежава гъста и кремообразна текстура, млечнобяло на цвят и с сладко ухание. Екзотичното и вкусно кокосово мляко е чудесна веган алтернатива на сметаната.
 • Поръчайте Нашата цена: 15.25 лв
  Питая (питахая) на прах, известна още като драконов плод (Hylocereus undatus). Екзотичните плодове от питая оцветяват храни и напитки в свежо розово, поради което е все по-предпочитан естествен начин за оцветяване на храни в един любим на много деца и възрастни цвят.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat