Буркан за покълване

Цена: 25.25 лв (25.25 лв / 1 бр)

Препоръчано от Зоя.БГ
 • Любим продукт
 • Най-продаван
 • Пролет 2021
Очаквана дата на доставка
Производител: Bavicchi
Код: SKU1427
Баркод: 8003419018408
в наличност:
Брой:
-
+
25.25 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГОписание:

Бурканът за покълване е безспорно един от най-простите и най-ефективни методи за отглеждане на вкусни и хранителни кълнове само за няколко дни в домашни условия. Лесните за изпълнение инструкции по-долу са приложими за всички видове растения, варират единствено максималното количество семена, което може да използвате и времето необходимо за покълване.

Опаковката съдържа стъклен буркан, подходящ за храни, специална капачка с метална мрежа, керамична основа и метална поставка.

Първи ден:

Поставете семената в буркана, затворете с капачката и ги оставете да се накиснат в обилно количество вода (поне 3/4 от буркана) за 8-12 ч.; след това изплакнете добре, като обръщате и разклащате буркана, за да не застоява водата на дъното му. Сложете буркана на металната поставка, поставена върху керамичната основа; по този начин цялата вода, която евентуално е останала в буркана, ще се оттече върху керамичната подложка. Бурканът трябва да бъде поставен върху равна повърхност на стайна температура (18-25°C), без пряка слънчева светлина и далеч от източници на топлина.

Следващите дни:

През следващите дни бурканът трябва да се пълни с вода за 1-2 две минути и след това да се отцеди отново. Така семената в буркана поемат влага и покълват по-бързо. Тази процедура трябва да се повтаря поне два пъти на ден (сутрин и вечер) и всеки път, когато семената изглеждат сухи. Разклащайте добре буркана всеки път, когато изплаквате семената.

Реколта:

Кълновете ще пораснат бързо, в зависимост от техните специфични характеристики и от стайната температура. Накрая кълновете се изваждат от буркана и се консумират или се съхраняват в хладилник, където ще продължат да се развиват, но много по-бавно.

Видове семена/Geo опаковка/дни за покълване:

Боб мунг - 1: 2-3 дни
Боб адзуки, леща, грах - 1: 3-4 дни
Нахут, люцерна, слънчоглед, ряпа, детелина - 1: 4-5 дни
Синап - 1: 5-6 дни
Елда - 1: 8 дни
сминдух, червена репичка, зимна репичка - 2: 4-6 дни
Броколи, червено зеле - 2: 5-6 дни
Треволистен чесън - 4: 8-10 дни

Зебележка: Семената от рукола, кресон, лен и босилек не са подходящи за покълване в буркана.

Още продукти на Bavicchi.

Размери:

14.50 x 14.50 x 15.50cm
Вместимост: прибл. 700 мл

1 брой

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

 • Поръчайте Нашата цена: 5.25 лв
  Кълновете от броколи са добър източник на минерали като калий и сяра, фибри, витамин А и C. Много богати са на живи ензими, които укрепват естествените защитни сили на организма. Вкусът им е по-скоро остър и леко лютив, затова е най-добре да ги смесвате с други кълнове.
 • Поръчайте Нашата цена: 4.35 лв
  Люцерната произхожда от Армения. Думата на арабски означава „баща на всички храни”. Семената са тъмни и миниатюрни. Люцерната погрешно се счита за зърнена култура - всъщност принадлежи към бобовите растения (известни още като варива).
 • Поръчайте Нашата цена: 4.35 лв
  Слънчогледът се нуждае от много вода, за да покълне. Освен че са много вкусни, покълналите семена осигуряват изобилие от хранителни вещества – фосфор и калций за здрави зъби и кости, добро разграждане и усвояване на мазнините и простите захари, магнезий за тонус на мускулите, калий за нервната система, желязо и мед за червените кръвни телца.
 • Поръчайте Нашата цена: 4.35 лв
  Чесънът, също както лукът и праз лукът, губят специфичния си силен аромат, когато покълнат и стават по-лесни за храносмилане. По време на процеса се развива жив хлорофил, който елиминира проблема с лошия дъх.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat