Био брашното от лешници се прави от запечени лешникови ядки, за цялостно отделяне на завладяващия им аромат. След това се смилат на брашно, което може да се използва за добавяне към други брашна за разкошни ароматни десерти или за добавяне към панировка за допълнителен вкус и хрупкавост. Безглутенов продукт.
Начин на употреба на Брашно от печени лешници - био:
За приготвяне на палачинки, сладкиши, мъфини, бисквити и торти. Добавете към мюсли, смути, йогурт или поръсете като украса върху домашен сладолед. Може да замените до 25% от брашното в любимите рецепти. Вкусът на лешниците се съчетава с този на шоколада и марципана.
Хранителни стойности за 100g:
Енергийна стойност 2702,86kJ / 646kcal;
Мазнини 59,5 g,
от които наситени 4,5 g;
Въглехидрати 17,6 g,
от които захари 4,6 g;
Фибри 9,4 g;
Белтъчини 15 g;
Сол 0 g
Съставки:
100% смлени лешници*
* от биологично земеделие
200 г