Брашно от гроздови семки - био - насипно, 50 г /100 г /200 г

Цена: 1.05 лв (2.10 лв / 100 г)

Произход: Румъния
Код: SKU13331
в наличност:
Брой:
-
+
1.05 лв
Добавете в желани


Съдържащо антиоксиданти гроздово брашно за добавяне в домашна козметика

Първата ни асоциация с "грозде" може да е червено вино, но и семките на този любим плод имат не по-малки ползи. Те са източник на витамини C и E, както и на антиоксидантит флавоноиди - всички тези компоненти имат свойстовот да подобряват текстурата на кожата и да се борят с признаците на стареене. Различни козметични продукти като почистващи средства, пилинги, овлажняващи кремове, груб сапун за ръце и професионални терапии включват в състава си брашно от гроздови семки.

Получено от семената след екстракция на масло чрез бавен процес на студено пресоване. Смлените гроздови семки са ефикасен ексфолиант с натурален, биоразградим характер, който може да замени изцяло полиетиленовите микро гранули. Чрез добавянето на брашно от гроздови семки в пилинга за лице или тяло и внимателно натриване на кожата ще отстраните горния слой мъртви клетки и ще разкриете по-гладката и здрава кожа отдолу. Ако се използва самостоятелно, брашното има доста "песъчлива" структура и затова кожата трябва да се масажира много внимателно, особено ако е чувствителна. Подходящо е за добавяне в ръчен сапун за ексфолиране, тип "пясъчен сапун".

Рецепта от Зоя БГ

Почистваща пилинг маска за смесена / мазна кожа
Какво е необходимо?
• 10 грама брашно от гроздови семки
• 10 грама зелена глина
• 15 до 20 грама лавандулова вода
• 3 капки етерично масло от лавандула

Смесете капките лавандулово масло с лавандуловата вода. Добавете към сухите съставки и разбъркайте добре, докато се получи паста. Нанесете с кръгови масажни движения на предварително почистена кожа на лицето и оставете за 10 минути. Измийте с вода и нанесете овлажняващо масло или крем. Да се ползва два до три пъти седмично.
 

Съставки (INCI):

Vitis vinifera seed powder*
* съставка от биологично производство
Класация на продукта по продажби
#642 в Био Козметика
#148 в Био Козметика > Съставки за козметика

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 8.15 лв
    Етеричното масло от лимонов евкалипт има сладък, лимонов аромат, дължащ се на по-голямото количество цитронелал - алдехид, който отговаря освен за мириса и за отблъскващите насекоми свойства на етеричното масло. Освен като натурален репелент в арома лампа или дифузер, може да се използва и за приготвяне на домашна козметика, предназначена да отблъсква досадните летни насекоми. Има приложение също в продукти против пърхот, мазила за заздравяване на кожата и кремове за стъпала.
  • Поръчайте Нашата цена: 17.85 лв
    Салициловата киселина се използва като съставка за козметика в продукти за активна и проблемна кожа, склонна към пъпки и акне, както и за кожни проблеми от типа на кокоши трън, мазоли, брадавици.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност