Брашно за макаронени изделия – био – 1 кг

Цена: 5.15 лв (5.15 лв / 1 кг)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
Производител: Doves Farm
Код: SKU7520
Баркод: 5011766010115
в наличност:
Брой:
-
+
5.15 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

В Италия домашните макарони и спагети се правят по традиция от много фино брашно, тип 00. Това леко и фино бяло брашно е подходящо за приготвяне на традиционни макаронени изделия на ръка или с машина за паста. Може да се използва също за правене на хляб и пица.

Съставки:

пшенично брашно*, брашно от твърда пшеница*, калциев карбонат, желязо, тиамин (витамин В1) и ниацин.
*органично отгледани

Следните задължителни хранителни вещества се добавят в хляба и брашната по Регулация 1998: Калциев карбонат, желязо, тиамин (витамин В1) и ниацин.


* Без ядки, мляко, казеин, яйца, соя
* Подходящо за вегетарианци и вегани
* Съдържа глутен (който присъства естествено в пшеницата).

Моля, имайте предвид: Всички наши брашна са неизбелени. Добавянето на избелващи агенти не е разрешено във Великобритания.

Бялото брашно се смила от английска пшеница отгледана от биологични производители по етичните стандарти, които включват търговски справедлива цена за земеделския производител и справедливо третиране на работниците, както и участие в местните общности.

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 1475kJ / 350kcal
Мазнини - 1.80 г
от които наситени - 0.30 г
Въглехидрати - 66.9 г
от които захари - 0.9 г
Фибри - 3.5 г
Белтъчини - 14.3 г
Сол - 0.25 г

1 кг


Рецепта от Зоя БГ

Базисна рецепта
за прясна паста (за машина)
Тази лесна рецепта е в основата на много видове и форми макаронени изделия. Можете да удвоите количеството и да замразите част от пастата за ползване по-късно.
Продукти:
250 гр. брашно за макаронени изделия (паста)
3 яйца
2 л вода
½ ч.л. сол
1 с.л. зехтин
Приготвяне:
1.Забъркайте тесто от брашното и яйцата.
2.Месете добре в продължение на 5 минути, после покрийте с опаковъчно фолио и оставете 15 минути.
3.Поръсете с брашно машината за паста и пуснете парчета тесто през ролките.
4.Затворете ролките и прекарайте тестото още веднъж.
5.Наръсете ролките отново с брашно и пуснете тестото през ролките, които са ви нужни – плоски за лазаня, ролки за спагети или за талятели.
6.Наръсете пастата с брашно и я оставете да изсъхне.
7.Сложете водата да заври в голяма тенджера, добавете сол.
8.Добавете пастата и я варете 8/15 минути.
9.Изцедете пастата и я объркайте със зехтина.
 

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност