Бирена мая 100 г

Цена: 5.95 лв (5.95 лв / 100 г)

Производител: ZoyaBG ®
Произход: Естония
Код: SKU5336
Баркод: 3800231697904
в наличност:
Брой:
-
+
5.95 лв
Добавете в желани

Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 6.26 лв

Описание:

Бирената мая се произвежда от бирени дрожди, наречени Saccharomyces cerevisiae. Те се добиват от естествената ферментация на малц, хмел и вода. Думата „Saccharomyces“ произлиза от старогръцки и означава „сладка плесен“. Бирените дрожди превъзхождат другите видове по количеството съдържащи се в тях витамини и минерали и поради това спадат към т.нар. „благородни“ микроорганизми.

Нашата бирена мая е деактивирана и изсушена на люспички. Преминала е допълнителен процес на обработка за премахване на съединенията, които правят вкуса й горчив. Използва се като хранителна добавка. Съдържа глутен.

Употреба:

Има специфичен ядков, леко горчив вкус. Може да бъде консумирана самостоятелно или да се разтвори в мляко, вода, плодов или зеленчуков сок или да се поръси върху супи, задушени ястия, салати, за да подсили техния вкус. Идеална за пуканки, със задушени картофи, спагети или тофу.

Хранителна информация за 100 г:

Енергийна стойност - 114kJ/338kcal
Мазнини - 4.7 г,
от които наситени - 0.8 г.
Въглехидрати - 40 г,
от които захари - 10 г.
Фибри - 23 г.
Белтъчини - 46 г.
Сол 0.2 г.

Съставки:

Бирена мая (флейк). Съдържа ечемичен и пшеничен глутен.

100 г

Рецепта за шейк с бирена мая

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 5.89 лв
    Хранителната мая е деактивирана, изсушена и смляна на люспички. Има ядков вкус и напомня на сирене/кашкавал.
  • Поръчайте Нашата цена: 9.65 лв
    Хранителната мая е деактивирана, изсушена и смляна на люспички. Има ядков вкус и напомня на сирене/кашкавал. Във веганската и суровоядската кухня се използва за приготвянето на ядково сирене и като заместител на пармезана в пици, паста, крекери.
  • Поръчайте Нашата цена: 7.05 лв
    Натурален ябълков оцет изработен от ябълки отгледани от производителя. Оцетът е направен чрез естествен процес на ферментация, който е много дълъг и много по-трудоемък от съвременните методи. Бавният процес произвежда плътен и богат на хранителни вещества оцет.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност