Био червени репички за покълване 15 гр

Био червени репички за покълване 15 гр
Био червени репички за покълване 15 гр Био червени репички за покълване 15 гр

Цена: 4.59 лв (30.60 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Най-продаван
Производител: Bavicchi
Произход: Италия
Код: SKU4244
Баркод: 8003419013342
в наличност:
Брой:
-
+
4.59 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение.
Репичката (Raphanus Sativus) принадлежи към семейство Кръстоцветни. В първите дни от семената може да поникнат малки бели косъмчета, които плесенясват, ако не се отстранят навреме. Всъщност това показва, че количеството вода и честотата на промиване не са били в правилните параметри. Високото съдържание на витамин C и острият вкус на кълновете от репичка ги правят особено подходящи при настинки, синузит, астма и напрежение в гръдната област. Те активират чревната флора, подпомагат изчистването й от слузта и по този начин подсилват бъбреците и черния дроб.

Накисване: 8-12 часа
Изплакване: 2-3 пъти на ден
Покълване: 4-6 дни
Височина: 2.5 сm до 7.5 cm
Метод: уред за покълване

Начин на употреба:

Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 8-12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Промивайте семената по 2-3 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.

Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап.

Още продукти на Bavicchi.

15 гр

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Тъмнозелените листа на детелината указват изобилие от хлорофил, за чиято молекула е известно, че е много близка по структура до тази на хемоглобина в човешката кръв.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Чесънът, също както лукът и праз лукът, губят специфичния си силен аромат, когато покълнат и стават по-лесни за храносмилане. По време на процеса се развива жив хлорофил, който елиминира проблема с лошия дъх.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Люцерната произхожда от Армения. Думата на арабски означава „баща на всички храни”. Семената са тъмни и миниатюрни. Люцерната погрешно се счита за зърнена култура - всъщност принадлежи към бобовите растения (известни още като варива).
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Покълналите семена рукола (Eruca Sativa) имат сладък, мек, ядков вкус, който се съчетава чудесно със салати и сандвичи. Подходящи са също като добавка към кисело мляко. Съдържат витамини A, B, C и E, а също и отлични антиоксиданти, които подсилват имунната система.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност