Био червена леща - 200 г

Цена: 3.45 лв (1.73 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Мъничета
Заместителен продукт
Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 30-01-2025
Произход: Турция
Код: SKU3606
Баркод: 3800231693739
в наличност:
Брой:
-
+
3.45 лв
Добавете в желани

Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 3.65 лв

Описание:

Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Лещата (Lens culinaris) принадлежи към бобовите култури – като всички варива, тя е източник на белтъчини с ниско съдържание на мазнини. Червената леща е незаменима съставка в редица ястия от индийската и близкоизточна кухня. Зърната й са разделени на половинки, поради което червената леща се сварява много по-бързо от останалите видове леща. Леко сладкият й вкус и мека текстура я правят особено подходяща за приготвяне на крем супи, пюрета, както и на индийската яхния "Masoor dal".

Начин на употреба:

Нe е необходимо предварително накисване. Измийте добре и сварете в съотношение 1:3 за 15 минути или докато омекне. Цветът ще се промени от червеникав към жълто-оранжев. Червената леща може лесно да се превари и да стане на каша, затова не я оставяйте да се готви твърде дълго. Стремете се да прибавяте лимонов сок към ястията с леща - храните с витамин C подпомагат усвояването на желязото.

Хранителна стойност за 100 г:

Енергийна стойност - 1534kJ/362kcal
Мазнини - 2.6 г
от които наситени - 0.6 г
Въглехидрати - 54.9 г
от които захари - 2.3 г
Белтъчини - 27.2 г
Сол - 0 г

Съставки:

Червена леща от биологично земеделие

200 г

 

Други мъничета - ТУК

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 5.85 лв
    Червена леща - био. 450 г Тя е източник на белтъчини с ниско съдържание на мазнини и висок процент фибри. Тази комбинация определя ключовата й роля в растежа, изграждането, възстановяването и поддържането на тъканите в кръвните, кожните, костните и мускулните клетки. Подходящa за приготвяне на супи, гювечи, както и на индийската яхния "Masoor dal".
  • Поръчайте Нашата цена: 10.35 лв
    Лещата принадлежи към бобовите култури – като всички варива, тя е източник на белтъчини с ниско съдържание на мазнини и висок процент фибри. Тази комбинация определя ключовата й роля в растежа, изграждането, възстановяването и поддържането на тъканите в кръвните, кожните, костните и мускулните клетки.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 1.65 лв
    Солети-Гризети са направени от смлян на каменна мелница български лимец, квас и хималайска сол. Пълнозърнести и веган. В рецептата са използвани основно местни продукти, произведени в малка био ферма. Имат натурален вкус и са с намалено съдържание на сол и глутен, което ги прави много подходящи за деца.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.95 лв
    Векове наред чиа семената са били използвани като основна храна от индианците, обитаващи югозапада и Мексико. Известна като „храната за бягане”, масова е употребата й като високо енергийна храна, даваща издръжливост още от времето на древните ацтеки.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.55 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat