Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Подправката карамфил представлява неразтворените розови пъпки на вечнозеленото карамфилово дърво Syzygium aromaticum. Пъпките се откъсват ръчно още докато са розови и се изсушават до придобиване на кафеникав цвят. За негова родина се смята Молукас, известен като Островите на подправките в Индия. Със своя уникално топъл, сладък и ароматен вкус, той е подходящ за постигане на екзотична нотка във всяко ястие.
Начин на употреба:
По правило, при възможност чупете карамфилчета и слагайте техните шапчици в сладкишите, а пръчките им – в задушени ястия. Карамфилът съдържа разнообразни флавоноиди, които допринасят за неговите антивъзпалителни свойства. Прибавете към букета от подправки за сладки печива, чай, греяно вино или пунш. Подходящ за супи, ястия с тофу или боб, месо. Комбинира се добре с канела, бахар, ванилия, червено вино, босилек, цитрусови аромати, анасон и пипер.
Хранителна стойност за 100 г:
Енергия - 1732kJ/414kcal
Мазнини - 20.1 г
от които наситени - 6.1 г
Въглехидрати - 52 г
от които захари - 51.5 г
Белтъчини - 6 г
Сол - 0.6 г
Съставки:
Цели розички карамфил от биологично земеделие.
60 г