Био сертификат може да изтеглите от
ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Въпреки че е известна у нас като „качамак“, полентата е традиционно италианско ястие. Откакто през XVI век царевицата пристига от Америка в Европа, топлата хранителна каша се превръща в основно ястиe за италианските селяни. Традиционната полента се приготвя в медно котле, където се смесват гореща вода и царевично брашно, бъркат се продължително, докато сместа се сгъсти така че да се държи на лъжицата. След като се охлади леко, тя добива достатъчно плътна и стабилна структура, така че да се постави на поднос и разреже на парчета.
Начин на употреба:
Използвайте за направата на традиционен качамак, като основа за пица/лазаня, като брашно за кекс, бисквити и други сладкиши. Печивата, приготвени с полента, стоят по-влажни и плътни, с приятна зърниста текстура.
Хранителна стойност за 100 г:
Енергия - 1576kJ/377kcal
Мазнини - 0.4 гр
от които наситени - 0.1 гр
Въглехидрати - 58.1 гр
от които захари - 21.1 гр
Белтъчини - 3 гр
Сол - 0 гр.
Съставки:
Царевична полента от органичен произход.
300 г