Био царевичен грис (полента) - 300 г

Цена: 2.50 лв 3.15 лв (0.83 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Добра цена
  • Мъничета
Show discount
20 percent
Производител: ZoyaBG ®
Произход: Германия
Код: SKU5172
Баркод: 3800231696013
в наличност:
Брой:
-
+
2.50 лв
Добавете в желани
 

Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 2.63 лв

Описание:

Предлагаме този продукт с 20% отстъпка. Срок на годност: 28.12.2019 г.


Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Въпреки че е известна у нас като „качамак“, полентата е традиционно италианско ястие. Откакто през XVI век царевицата пристига от Америка в Европа, топлата хранителна каша се превръща в основно ястиe за италианските селяни. Традиционната полента се приготвя в медно котле, където се смесват гореща вода и царевично брашно, бъркат се продължително, докато сместа се сгъсти така че да се държи на лъжицата. След като се охлади леко, тя добива достатъчно плътна и стабилна структура, така че да се постави на поднос и разреже на парчета.

Начин на употреба:

Използвайте за направата на традиционен качамак, като основа за пица/лазаня, като брашно за кекс, бисквити и други сладкиши. Печивата, приготвени с полента, стоят по-влажни и плътни, с приятна зърниста текстура.

Хранителна стойност за 100 г:

Енергия - 1576kJ/377kcal
Мазнини - 0.4 гр
от които наситени - 0.1 гр
Въглехидрати - 58.1 гр
от които захари - 21.1 гр
Белтъчини - 3 гр
Сол - 0 гр.

Съставки:

Царевична полента от органичен произход.

300 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 1.40 лв 2.85 лв
    Просото е зърнена култура с особена важност в Африка и Югоизточна Азия, използвана от месните от хилядолетия. От него се правят макаронени изделия, хляб и други печива. В Русия го сваряват на каша, а у нас традиционно участва във варенето на боза. Просото се комбинира чудесно със зеленчуци и може да замести амаранта и киноата в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.75 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.80 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.65 лв
    Прекрасна алтернатива на овесените ядки. Консумирайте самостоятелно или добавете сушени плодове, ядки, семена, различни подправки и подсладител, за да приготвите домашна мюсли закуска.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност