Био царевичен грис (полента) - 300 г

Цена: 1.55 лв 3.15 лв (0.52 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Разпродажба
  • Мъничета
  • Най-продаван
Show discount
Намалени продукти
  • Изтичащ срок
Причина за отстъпка
Заместителен продукт
  • 50% отстъпка
  • Предлагаме този продукт с отстъпка поради изтичащ срок на годност 02.11.2023
Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 02-11-2023
Произход: Австрия
Код: SKU5172
Баркод: 3800231696013
в наличност:
Брой:
-
+
1.55 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ


Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 3.35 лв

Описание:

Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Въпреки че е известна у нас като „качамак“, полентата е традиционно италианско ястие. Откакто през XVI век царевицата пристига от Америка в Европа, топлата хранителна каша се превръща в основно ястиe за италианските селяни. Традиционната полента се приготвя в медно котле, където се смесват гореща вода и царевично брашно, бъркат се продължително, докато сместа се сгъсти така че да се държи на лъжицата. След като се охлади леко, тя добива достатъчно плътна и стабилна структура, така че да се постави на поднос и разреже на парчета.

Начин на употреба:

Използвайте за направата на традиционен качамак, като основа за пица/лазаня, като брашно за кекс, бисквити и други сладкиши. Печивата, приготвени с полента, стоят по-влажни и плътни, с приятна зърниста текстура.

Хранителна стойност за 100 г:

Енергия - 1576kJ/377kcal
Мазнини - 0.4 гр
от които наситени - 0.1 гр
Въглехидрати - 58.1 гр
от които захари - 21.1 гр
Белтъчини - 3 гр
Сол - 0 гр.

Съставки:

Царевична полента от органичен произход.

300 г

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 5.35 лв
    Грисът от царевица е хранителен и засищащ поради високо съдържание на нишесте. Той е прекрасна основа за приготвяне на безглутенови студени или топли предястия, основни ястия или десерти.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.65 лв
    Полентата е фино смляно брашно, подходящо за приготвянето както на качамак, така и на разнообразни безглутенови печива и десерти, или за сгъстяване на супи и сосове. Всъщност, полентата е традиционно италианско ястие, което по начин на приготвяне напомня българския качамак.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.25 лв
    Просото е зърнена култура с особена важност в Африка и Югоизточна Азия, използвана от месните от хилядолетия. От него се правят макаронени изделия, хляб и други печива. В Русия го сваряват на каша, а у нас традиционно участва във варенето на боза. Просото се комбинира чудесно със зеленчуци и може да замести амаранта и киноата в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 1.60 лв
    Солети-Гризети са направени от смлян на каменна мелница български лимец, квас и хималайска сол. Пълнозърнести и веган. В рецептата са използвани основно местни продукти, произведени в малка био ферма. Имат натурален вкус и са с намалено съдържание на сол и глутен, което ги прави много подходящи за деца.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat