Какаото за направата на този шоколад идва от какаови плантации, отглеждани от малки кооперативни производители в Коста Рика, в сърцето на Централна Америка. Плодовете асай са отгледани в своята естествена среда в Перу, внимателно набрани и обработени, за запазване на ценните им хранителни качества.
Превръщането на изпечените какаови зърна в първокласен шоколад е ръководено от швейцарски шоколатиери. Самият продукт притежава прелестен вкус, който допада на най-запалените любители на тъмен шоколад с наситен какаов характер и леко кисело-сладката нотка на плодовете асай.
Продуктът е сертифициран по стандартите на биологичното земеделие и спрямо регламентите на Честна търговия.
Хранителна информация за 100 г:
Енергийна стойност - 2400kJ/578kcal
Мазнини - 42 г
от които наситени - 25 г
Въглехидрати - 39 г
от които захари - 34 г
Белтъчини - 7 г
Сол - 0.01 г
Съставки:
какаова маса*, сурова тръстикова захар*(34%), какаово масло*, асай на прах*(3%), ванилия*
* съставки от биологично земеделие
Минимално съдържание на какао - 62%
Информация за алергени:
* Може да съдържа следи от мляко, лешници, бадеми и фъстъци.
50 г