Био тиквено семе 150 гр

150 г

Цена: 4.75 лв (3.17 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Мъничета
Производител: ZoyaBG ®
Произход: Китай
Код: SKU3406
Баркод: 3800231693630
очакваме доставка
Брой:
-
+
4.75 лв
Добавете в желани
 

Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 5.00 лв

Описание:

Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Тиквените семена са ядливите семена на различни видове тикви, разпространени в почти целия свят - Антарктида е единственият континент, на който не виреят. Имат наситен аромат и леко сладък вкус. Могат да се консумират директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в различни сладки и солени ястия. Тиквените семена са подходящи също за приготвяне на дресинги, сосове и сурови десерти. Често се консумират печени и осолени.

Препоръчително е преди консумация да накиснете семената за 2 часа и да ги изплакнето добре, за да се освободят от инхибиторите и да се осигури пълноценното усвояване на всички нутриенти.

Хранителна стойност за 100 гр:

Енергийна стойност - 2465 kJ/ 595 kcal
Мазнини - 47.7 гр
от които наситени - 8.9 гр
Въглехидрати - 1.3 гр<
от които захари - 1.3 гр
Белтъчини - 26.9 гр
Сол - 0.05 гр

Съставки:

био сурови тиквени семена

150 гр


Рецепта от Зоя БГ

Песто с тиквено семе

• 20 – 25 листа босилек
• 1 чаша сурови тиквени семки
• 1 с.л. тиквено олио (по избор може да замените с ¼ чаша слънчогледово олио)
• ¼ чаша студено пресован зехтин (може да ползвате и по-малко от количеството)
• ¾ с.л. хималайска, морска или друга сол
• 5–7 скилидки чесън (ако сте страстен любител може и цяла глава)

Нужен ви е блендер.
Първо сложете в блендера тиквеното семе, пасирайте за кратко. Добавете останалите съставки, без течните. Продължете да пасирате като постепенно добавяте слънчогледовото олио и зехтина. Пресипете готовото песто в плътно затварящ се буркан и дръжте в хладилник.
 

Рецепта от Зоя БГ

Гуакамоле с тиквено семе

• 2 бр. добре узряло авокадо
• 1 бр. червен лук, нарязан на ситно
• ½ ч. силантро
• 1 люта чушка - по желание (може да заместите и с обикновена)
• сокът на 1 лайм
• сокът на 1/2 лимон
• ½ ч.л. хималайска или друга сол

 

Тъй като авокадото има висока калорийна стойност, единия брой може да замените с домат или друг нарязан на малки кубчета зеленчук.


Приготвяне: смелете тиквеното семе, преди това може съвсем леко да го запечете за по-интензивен аромат. Намачкайте останалите съставки до кремообразна структура с малки бучици и добавете тиквените семки. За да не промени гуакамолето цвета си, запазете семките от авокадо и ги сложете в купата при сместа. Извадете ги непосредствено преди сервиране.
 

Рецепта от Зоя БГ

Течен крем с тиквено семе

• ⅓ чаша тиквено семе (накиснете за една вечер за активация на ензимите в семето)
• 2 банана
• ¾ чаша овесено мляко (заместете с всеки друг вид зърнено, ядково мляко или просто вода по желание)
• ½ ч.л. келп на прах
• ½ ч.л. каму каму на прах
• 3 ч.л. мескит на прах
• 1 с.л. мака на прах

Сложете всички съставки в блендер и пасирайте до желана консистенция.
 

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Могат да се консумират директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в различни сладки и солени ястия. Белените слънчогледови семена са подходящи също за приготвяне на ядкови млека, сосове и сурови десерти. Покълнали, семената са чудесна добавка към плодови и зеленчукови салати.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.75 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.35 лв
    Сусамът може да се прибавя към мюсли или да се използва в различни сладки и солени ястия. Той е популярна добавка към разнообразни печива като крекери, хлябове, бисквити. Небеленият сусам е подходящ също за приготвяне на ядкови млека, сосове и сурови десерти.
  • Поръчайте Нашата цена: 1.95 лв
    Векове наред чиа семената са били използвани като основна храна от индианците, обитаващи югозапада и Мексико. Известна като „храната за бягане”, масова е употребата й като високо енергийна храна, даваща издръжливост още от времето на древните ацтеки.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.80 лв
    Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да сме смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност