Био сурови бадеми - насипни - България

Цена: 41.15 лв (41.15 лв / 1 кг)

Код: SKU6282
Баркод: 72441522591879
очакваме доставка
Брой:
-
+
41.15 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Био сурови бадеми, отгледани в България, Карнобат

 

Сладкият бадем (Prunus dulcis) вирее предимно в средиземноморски климат. Всъщност, това е една от най-ранно култивираните плодови ядки - бадеми са открити още в гробницата на Тутанкамон.
Бадемовото дърво принадлежи към същия род, към който спадат кайсиите, прасковите и черешите. Тъй като кайсиевите ядки наподобяват месестия вкус на бадемите, но не са толкова сладки, понякога дори ги наричат горчив бадем.
Както всички ядки, бадемът е с много добра хранителна плътност, богат едновременно на протеини (22%) и на мононенаситени мазнини – от същия вид, който се съдържа в зехтина. Доставя също фибри (ядките са втория най-добър източник на фибри след зърнените култури), минералите магнезий, манган, калций и калий, а люспите му съдържат полифеноли.

Бадемите по света:

Амигдалота - белите бадемови сладки, които в Гърция сервират на Нова година и на сватбени тържества
Амарето - ликьорът от бадеми, който правят в Италия и популярна ароматна добавка към силното им кафе
Бадам халва - индийският вариант на нашата слънчогледова тахан халва
Марципан - типичният за Австрия пълнеж за сладкиши, приготвен от бадемово брашно и захарен сироп
Макарони - изящните цветни бадемови сладки във Франция, който се правят от фино смлени бадеми, белтъци на сняг и захар

Начин на употреба:

Преди консумация накиснете бадемите предварително за 8 часа. Използвайте самостоятелно, като добавка в зърнена закуска, плодови и зеленчукови салати, за приготвяне на ядково мляко, сурови десерти и печива.

Вижте по-подробни съвети как да консумирате суровите ядки и плодовете в книжката ни със сурови рецепти ТУК.

Видео - рецепта за бадемови сладки ТУК.

 

Рецепта от Зоя БГ

Бадемово мляко
Какво е необходимо ?
1 ч.ч. сурови бадеми, накиснати за една нощ
3 ч.ч. вода (пречистена или изворна)
1 ч.ч. органичен екстракт от ванилия
2 фурми (без костилките)

Изплакнете бадемите няколко пъти, докато след тях остава чиста вода. Завъртете в блендер всички съставки. Започнете от ниска степен, след това преминете на по-висока – за около 1 минута. Поставете тензух върху широка кана и прецедете през него течността. Ако искате да получите повече количество мляко, прибавете чаша вода към останалата мокра пулпа, завъртете в блендера и отново прецедете.
 


Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

  • 1
    Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
  • 2
    Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
  • 3
    Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 12.15 лв
    Кашуто е широко използвано в традиционната кухня на Югоизточна Азия в супи, яхнии и месни ястия. Плътният му вкус с повече сладки нотки от останалите ядки, както и фактът, че много бързо омеква след накисване, го превръщат в ключова съставка в съвременните вегетариански и сурови рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Могат да се консумират директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в различни сладки и солени ястия. Белените слънчогледови семена са подходящи също за приготвяне на ядкови млека, сосове и сурови десерти. Покълнали, семената са чудесна добавка към плодови и зеленчукови салати.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.65 лв
    Кокосово мляко се произвежда от настърганата сърцевина на кафевия кокос. Цветът и богатия му вкус се дължат на високото съдържание на кокосово масло, като в голям процент са наситени мастни киселини. Традиционно, месестата част на кокоса се смила на дребно и се смесва с малко вода.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat