Био спелта за покълване и за стръкове 80 гр

Био спелта за покълване и за стръкове 80 гр
Био спелта за покълване и за стръкове 80 гр Био спелта за покълване и за стръкове 80 гр

Цена: 3.69 лв (4.61 лв / 100 гр)

Производител: Bavicchi
Произход: Италия
Код: SKU4388
Баркод: 8003419018507
в наличност:
Брой:
-
+
3.69 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Спелтата (Triticum spelta) е една от най-древните зърнени култури – следи от култивирането й са открити още през 7000 г.пр.н.е. Покълналата спелта дава стръкове с отлични хранителни качества. Подобно на пшеницата и ечемика, когато се отрежат и изстискат, тези стръкове дават тъмнозелен високо хранителен сок. За разлика от другите зърнени култури, сокът от стръкове от спелта е много сладък и е подходящ, ако прохождате в света на зърнените стръкове (или треви).
За да получите стръкове от спелта, разстелете семената върху съд с почва или върху специален уред за покълване/трева. Промивайте ежедневно, докато стръковете достигнат 20 см височина.

Отглеждане на стръкове oт спелта:

Стъпка 1: Накиснете семената – 12 часа.
Стъпка 2: Покълнете за 2 дни, като промивате два пъти дневно.
Стъпка 3: Напълнете табличките с почва (2.5-5 см).
Стъпка 4: Разположете покълналите семена на повърхността на почвата.
Стъпка 5: Намокрете пръстта.
Стъпка 6: Покрийте табличките с другите таблички.
Стъпка 7: Оставете табличките на тъмно за 3 дни, промивайте ежедневно.
Стъпка 8: На 4-тия ден махнете горните таблички: стръковете са жълти - 2.5 – 7.5 см.
Стъпка 9: Поставете стръковете на светло, но без директна слънчева светлина и поддържайте почвата влажна.
Стъпка 10: Стръковете са готови след 9-12 ден, когато са високи 17-25 см.

Съставки:

Био зърна спелта (Triticum Spelta)

80 гр

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Кълновете от броколи са добър източник на минерали като калий и сяра, фибри, витамин А и C. Известни са като природeн агент срещу туморните клетки – много богати са на живи ензими, които укрепват естествените защитни сили на организма. Вкусът им е по-скоро остър и леко лютив, затова е най-добре да ги смесвате с други кълнове.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Семената на ечемика (Hordeum vulgare L.) се използват за получаване на ечемични стръкове – стръкове с отлични хранителни качества. Подобно на други зърнени култури, когато се отрежат и се изстискат, от тях се получава тъмнозелен сок със силен вкус и мощни детоксикиращи качества.
  • очакваме Нашата цена: 4.59 лв
    Покълналите семена рукола (Eruca Sativa) имат сладък, мек, ядков вкус, който се съчетава чудесно със салати и сандвичи. Подходящи са също като добавка към кисело мляко. Съдържат витамини A, B, C и E, а също и отлични антиоксиданти, които подсилват имунната система.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Тъмнозелените листа на детелината указват изобилие от хлорофил, за чиято молекула е известно, че е много близка по структура до тази на хемоглобина в човешката кръв.
  • очакваме Нашата цена: 4.59 лв
    Люцерната произхожда от Армения. Думата на арабски означава „баща на всички храни”. Семената са тъмни и миниатюрни. Люцерната погрешно се счита за зърнена култура - всъщност принадлежи към бобовите растения (известни още като варива).
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност