Био сминдух за покълване 35 гр

35 г

Цена: 4.59 лв (13.11 лв / 100 г)

Производител: Bavicchi
Произход: Италия
Код: SKU4242
Баркод: 8003419011348
в наличност:
Брой:
-
+
4.59 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение.
Сминдухът идва от Близкия изток и принадлежи към сем. Бобови. Египетските фараони го използвали по време на свещените си празници, средновековните монаси лекували с него чернодробни проблеми, инфекции и простуди. Във византийско време, кърмачките стимулирали с него производството на мляко.
Лесен и бърз за покълване, сминдухът има остър и пикантен вкус и е една от основните съставки в индийското къри. Традиционно сминдухът се използва за стимулиране на апетита. Химическият му състав е подобен на този на черния дроб от риба треска, известен с благотворното си прочистващо влияние върху кръвта и бъбреците. Богат източник на витамин Е, фосфор, магнезий, цинк и желязо, кълновете от сминдух повлияват добре инфекциите и състояния като анемия.

Накисване: 8-12 часа
Изплакване: 2-4 пъти на ден
Покълване: 2-4 дни
Височина: 2.5 см до 5 см
Метод: уред за покълване/буркан

Начин на употреба:

Накиснете семената във вода със стайна температура - количеството трябва да е колкото да ги покрие. След 8-12 часа ги изплакнете добре под течаща вода и ги разстелете равно върху съд за покълване, както е показано на опаковката. Промивайте семената по 2-4 пъти на ден, докато покълнат напълно. При промиването следете да са отцедени добре, защото започнат да гният/мухлясват, ако има излишно количество вода. Когато са готови, може да ги замразите и да ги съхранявате няколко дни, след което могат да продължат да растат. Преди консумация измийте кълновете както миете нормална салата.

Продуктът може да съдържа следи от зърнени култури, соя и синап.

Още продукти на Bavicchi.

35 гр

Класация на продукта по продажби
#828 в Био и натурални храни
#242 в Био и натурални храни > Кафе и чай

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Чесънът, също както лукът и праз лукът, губят специфичния си силен аромат, когато покълнат и стават по-лесни за храносмилане. По време на процеса се развива жив хлорофил, който елиминира проблема с лошия дъх.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Покълването на семена става лесно, почти без никакви усилия. Те израстват за няколко дни, в домашни условия, по всяко време на годината. Кълновете осигуряват по-големи количества хранителни вещества, във вид, който е по-лесен за усвояване от организма, в сравнение с вече узрялото растение. Тъмнозелените листа на детелината указват изобилие от хлорофил, за чиято молекула е известно, че е много близка по структура до тази на хемоглобина в човешката кръв.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Люцерната произхожда от Армения. Думата на арабски означава „баща на всички храни”. Семената са тъмни и миниатюрни. Люцерната погрешно се счита за зърнена култура - всъщност принадлежи към бобовите растения (известни още като варива).
  • Поръчайте Нашата цена: 4.59 лв
    Кълновете от броколи са добър източник на минерали като калий и сяра, фибри, витамин А и C. Много богати са на живи ензими, които укрепват естествените защитни сили на организма. Вкусът им е по-скоро остър и леко лютив, затова е най-добре да ги смесвате с други кълнове.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност