Био полента (царевично брашно) – 500 г

500 г

Цена: 5.55 лв (1.11 лв / 100 г)

Производител: Biona
Произход: Обединено кралство
Код: SKU5538
Баркод: 4006040120698
в наличност:
Брой:
-
+
5.55 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Полентата е фино смляно брашно, подходящо за приготвянето както на качамак, така и на разнообразни безглутенови печива и десерти, или за сгъстяване на супи и сосове. Всъщност, полентата е традиционно италианско ястие, което по начин на приготвяне напомня българския качамак.
Царевичното брашно е богато на витамин А, витамини от групата В, витамин С и витамин РР. Качамакът спомага за изхвърлянето на токсините от организма и съдържа две незаменими аминокиселини – лизин и триптофан.

Начин на приготвяне:

Оставете 1 литър вода да заври в тенджера с дебели стени. Прибавете 250 г полента и намалете на слаб огън, за да къкри в продължение на 5 мин. Махнете тенджерата от котлона. Покрийте с капак и оставете да се задуши за 10 мин. Приготвеното количество е достатъчно за 4 порции.

Хранителна информация за 100 г:

Енергия - 1511 kJ/356 kcal
Белтъчини - 6,9 г
Въглехидрати - 79,5 г
от които захари - 0,54 г
Мазнини - 0,5 г
от които наситени - 0,48 г
Фибри - 3,0 г
Сол - 0,003 г

Информация за алергени:

* Без глутен
* Веган
* Пълнозърнест продукт

Съставки:

Царевично брашно*.
* съставки от биологично земеделие

500 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.75 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.20 лв 6.95 лв
    Бяло безглутеново брашно - смес от растения, които естествено не съдържат глутен. 1 кг. Направено без ядки, мляко, казеин, яйца, глутен, соя. Подходящо за вегетарианци и вегани.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност