Био орехи - ядка - насипни

Цена: 30.95 лв (30.95 лв / 1 кг)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Made in България
Произход: България
Код: SKU4769
в наличност:
Брой:
-
+
30.95 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Орехи от биологично земеделие.

Уникалната комбинация от Омега 3, протеин и фибри прави ядките миниатюрните енергийни бомби на природата. Обикновено пренебрегвани заради бадемите и лешниците и тяхната остатъчна сладост, орехите са по-богат източник на антиоксиданти. Съдържащите се Омега 3 са под формата на алфа-линолова киселина, за която е известно, че подпомага мозъчната дейност. В това отношение, може да се каже, че орехите са растителния вариант на рибата, препоръчвана като „храна за мозъка“.

Начин на употреба:

Както всички ядки, е добре преди консумация да накиснете орехите във вода за около 10 часа (една нощ), за да освободите инхибиторите, които съдържат. Инхибиторите са вещества, които предпазват семенцето да не покълне по всяко време, а в човешкия организъм блокират действието на храносмилателните ензими и пречат на пълноценното усвояване на нутриентите. Накисвайки ги, вие „събуждате“ ядките за покълване и ги превръщате в жива храна. Не забравяйте след това да ги изплакнете добре, за да отмиете изтеклите във водата инхибитори.

Съхранение:

Малко известно е, че най-добрата температура за съхраняване на орехите е -3 °C, далеч от влага. Заради високото съдържание на мазнини, опасността от гранясване е по-голяма. Може да удължите значително срока им на годност (до половин година), ако ги съхранявате в хладилник.
Класация на продукта по продажби
#54 в Насипни храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Могат да се консумират директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в различни сладки и солени ястия. Белените слънчогледови семена са подходящи също за приготвяне на ядкови млека, сосове и сурови десерти. Покълнали, семената са чудесна добавка към плодови и зеленчукови салати.
  • Поръчайте Нашата цена: 16.35 лв
    Кашуто е широко използвано в традиционната кухня на Югоизточна Азия в супи, яхнии и месни ястия. Плътният му вкус с повече сладки нотки от останалите ядки, както и фактът, че много бързо омеква след накисване, го превръщат в ключова съставка в съвременните вегетариански и сурови рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.95 лв
    Органичнa канела от вида Cinnamomum verum (Cinnamomum zeylanicum), известна още като „истинска канела“ и „цейлонска канела“. Произхожда от Шри Ланка, за разлика от по-разпространената канела Cinnamomum Cassia, която вирее в Китай. Сравнена с касията, цейлонската канела съдържа минимално количество кумарин, има деликатен сладък аромат и вкус и е по-светлокафява на цвят.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност